İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün ölümünün 39.

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün ölümünün 39. yılı -İnönü, Gebzede anıldı


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ölümünün 39. yılında CHP Gebze İlçe Örgütü tarafından hazırlanan törenle anıldı.
     Anma etkinliği öncesi Gebze Kent Meydanında basın açıklaması yapıldı.
     CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililerin katıldığı basın açıklamasının yapılacağı çamlık alanın önüne İsmet İnönünün büstü konuldu.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Sedat Tatar, geçmişte İnönü Çamlık Parkında bulunan İsmet İnönünün heykelinin kent meydanı inşaat çalışmaları sırasında kaldırıldığını ve bir daha yerine konulmadığını idda etti.
     Eski belediye başkanlarından Mehmet Emin Akın döneminde yaptırılan İnönü Çamlık Parkında İsmet İnönü büstünün de kaldırıldığını ancak meydanın tamamlanmasına rağmen parka İnönü ismi verilmediğini ve büstün de konulmadığını söyledi.
     Etkinlik daha sonra Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde devam etti.
     CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen ve Eski Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, Komutan-Diplomat-Devlet Adamı İsmet İnönü konulu konferans verdi.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönünün ölümünün 39. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER