İl Emniyet Müdür Yardımcısı Açıkgöz:

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Açıkgöz: Trafikte cep telefonu ile konuşan sürücünün kaza yapma olasılığı, 80 promil alkol alarak araç kullanan sürücüden daha fazla


NİĞDE (A.A) - Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Trafikte cep telefonu ile konuşan sürücünün kaza yapma olasılığı, 80 promil alkol alarak araç kullanan bir sürücüden daha fazla dedi.
     Niğde Üniversitesi (NÜ) Fen edebiyat salonunda düzenlenen Trafik Güvenliği konulu konferans Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Açıkgöz tarafından verildi.
     Konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.
     Açıkgöz, trafik polisinin trafik kazalarını önlemeye çalışan, yaşama hakkımızı koruyan ve trafiği düzenleyen kamu görevlileri olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
     Trafikte hız kuralları ve emniyet kemeri kullanımının insan hayatı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Açıkgöz, şunları ifade etti:
     Yapılan bağımsız araştırmalara göre, otomobillerin ön koltuklarında emniyet kemeri kullanılması, ölümcül yaralanmaları yüzde 45, daha hafif yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Kamyonetlerde ise bu oran yüzde 60 ile 65 arası. Emniyet kemeri takılmadığı zaman hava yastığının açılmadığını biliyoruz. Bu bağlamda emniyet kemersiz hava yastığı boş bir güvencedir. Genel kanaate göre emniyet kemeri şehir içinde gereksiz görülerek takılmamaktadır. Oysa şehir içi yollarda kaza riski, şehir dışından daha fazladır ve yapılan araştırmalar emniyet kemerinin düşük hızlarda daha etkili olduğunu kanıtlamıştır. Bu nedenle her zaman ve her yerde emniyet kemeri takılmalıdır.
     Trafikte cep telefonu ile konuşan sürücünün kaza yapma olasılığı, 80 promil alkol alarak araç kullanan bir sürücüden daha fazla.
     Konuşmanın ardından Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Açıkgöze plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdür Yardımcısı Açıkgöz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER