İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı

İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı


VAN (A.A) - İl Emniyet Müdürlüğü, kontör ve para dolandırıcılığına karşı vatandaşı uyardı.
     İl Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde dolandırıcıların kendilerini farklı adlarla tanıtıp, vatandaşları dolandırması üzerine, yazılı bir basın açıklaması yaparak vatandaşları uyardı.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Çok sayıda mağduru bulunan kontör ve para dolandırıcılığı olaylarında, şüphelilerin değişik resmi unvanlar kullanarak veya farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör yada para talebinde bulunmak suretiyle, vatandaşı dolandırdıkları bilinmekte. Kontör ve para dolandırıcılığında başkasına ait kimlik veya sahte kimlik bilgileri beyan edilerek alınan faturasız kontörlü GSM numaraları ve faturasız kaçak cep telefonlarının kullanıldığı bilinmekte.
     Bu konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalarda, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu vatandaşların kendi üzerlerine kaç adet hat açıldığını öğrenebildikleri, Mobil Hat Sorgulama Sisteminin oluşturulduğunun belirtildiği açıklamada, bu sisteme https://hat-sorgulama.btk.gov.tr internet adresinden ulaşılabildiği ifade edildi.
     Açıklamada, 02.01.2013 tarihinden itibaren kullanıma açılan sistem vasıtasıyla, vatandaşlarımız bilgileri dışında kendi adlarına açılan hatları öğrenerek, bu hatları kapattırmak için GSM operatörlerine başvurabilecek. Ayrıca üzerine bilgisi dışında hat açılarak mağdur edilen vatandaşlar, dava açma hakkına sahip olabilecek denildi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER