İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir:

İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir: -Bursada, tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip, damlama sulamaya geçiş hızlı şekilde başlamıştır


BURSA (A.A) - Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bursada, tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip, damlama sulamaya geçiş hızlı şekilde başlamıştır dedi.
     Akdemir, yaptığı açıklamada, kırsal alanda profesyonel tarımın daha iyi yapılması için önceliği sulama olduğunu söyledi.
     Su ve sulama konusunda, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve yerinde yeteri kadar sulamayla en iyi ürünün alınması için hazırlanan kuraklık eylem planı ile yeni sistemlerin uygulanması konusundaki çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlandığını ve uygulanmaya başlandığını dile getiren Akdemir, şunları kaydetti:
     Bursada, tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip, damlama sulamaya geçiş hızlı şekilde başlamıştır. Bu sistemin uygulanmasıyla su kullanımında yüzde 90lara varan tasarruf sağlanıyor. Bursa olarak suyumuzu tarımda ya da başka alanlarda en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Bu gerçekler karşısında idaremiz, 2012 yılında programda yer alan 25 sulama tesisinden 18 tanesini tamamlamıştır. 2013 yılı yatırım programımız kapsamında da 2012 yılından devam eden tesislere ilave olarak 7 adet basınçlı sulama tesisi ve 5 adet gölet olmak üzere tarımın hizmetine toplam 12 yeni tesis kazandırılmış olacak.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İl Genel Meclisi Başkanı Akdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER