İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı

İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı


HATAY (A.A) - İl İdare Şube Başkanları toplantısı, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizin başkanlığında yapıldı.
     Lekesiz, özel bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hatayın Türkiyeye bilindiğinden çok daha fazla katkıda bulunan bir il olduğunu ve şu andaki tanınırlığından çok daha fazla tanınmayı hak ettiğini ifade etti.
     Hatayın değerlerinin önce ilin idarecileri olarak kendilerinin bilmesi gerektiğini belirten Lekesiz şunları kaydetti:
     Hatay, Türkiyede 81 il içerisinde toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından 8. sırada. İlimizin sayısız enlerinin daha iyi bilinmesi için, tüm kurum ve kuruluşlarımızla hep birlikte buna katkıda bulunmamız gerek. Bu çerçevede ilimizin tanıtımına yönelik bir il logosu olsun istedik. İlimizin tanıtımına yönelik olarak yürütülen çalışmalardan biri de budur ve önemlidir. Hataylıların bir çatı altında toplanmasına, aidiyet duygusunun gelişmesine katkıda bulunur. Hatay yaklaşık 150 ülkeye ihracat yapan bir il. Özel sektörü de güçlü. Özel sektör de bu logoyu kullanmaya istekli ve kullanmaya da başladı. Çeşitli organizasyonlarda ve yazışmalarda logomuzu kullanalım. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar bu logoyu gördüğünde Hatayı tanırlar.
     Lekesiz, yaklaşık 2 yıl önce profesyonel bir şekilde hazırlatılan il logosunun, 8 logo arasından Hatay halkının oylarıyla belirlendiğini, logonun nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilerin ise Valilik Web sitesinde yer aldığını kaydetti.
     Toplantıda, Hatay Halk Sağlığı Müdürü Sebahattin Yıldırım, Talasemi ve Orak Hücreli Anemi (Akdeniz Anemisi) hakkında katılımcılara ayrıntılı olarak bilgi verdi ve ilde bu hastalığın sıfırlanması ile ilgili olarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) işbirliğinde yürütülen çalışmaları anlattı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi de Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında son bir aylık süreçte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Türk Telekom Hatay İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl İdare Şube Başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İl İdare Şube Başkanları toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER