İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı


SAMSUN (A.A) - Samsunda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı yapıldı.
     Yelken Kulüpte yapılan toplantıya, Vali Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü İşgücü Piyasası ve İstatistik Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere ve il müdürleri katıldı.
     Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, 2012 yılında Samsun İŞKUR İl Müdürlüğüne 38 bin 868 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtti.
     İŞKURa başvuruda bulunanlar arasından 6 bin 103 kişinin istihdam garantili kurslardan faydalandığını vurgulayan Aksoy, İstihdam garantili kurslardan faydalanan kişilerin en az yarısının istihdam edilmesi sağlanmıştır. Kamu kurumlarında toplum yararına çalışma programından 825 kişi 9 ay süreyle istihdam edilmiştir. İşbaşı eğitimlerinde bin 155 kişi ilgili işletmelerde staj yaptırılmıştır. Girişimcilik eğitimlerinden faydalanan 840 kişiye işletmelerini KOSGEB destekleriyle kurmalarına yardımcı olunmuştur dedi.
     Samsunda özellikle ihracat anlamında istenilen noktada olunmadığını ifade eden Aksoy, İhracatımızı biraz daha üst noktalara taşımak adına yapmamız gereken çalışamalar olduğuna inanıyorum. Bu konuda Samsunda belirli bir birikim var. Nitelikli iş gücümüz var. Dünyaya açılarak Samsunumuzu daha iyi noktalara getirmek adına yapmamız gereken çalışmalar var diye konuştu.
     Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü iş gücü Piyasası ve İstatistik Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere ise Türkiye İş Kurumu tarafından Samsun ili iş gücü piyasası araştırması yaparak Samsun ilinde iş gücü piyasasının fotoğrafının çekildiğini söyledi.
     Samsun ilinde ihtiyaç duyulan veya kısa vadede ihtiyaç duyulacak mesleklerin tespit edildiğini vurgulayan Gökdere, şunları kaydetti:
     Bu çalışma ilin iş gücü piyasası ile ilgili karar alıcılarına ve kurumumuzun hizmetlerinin etkinleştirilmesine en üst düzeyde fayda sağlayacaktır. İş gücü piyasası araştırmaları 2012 yılında 81 ilde yapılmış olup, Samsun ili Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından pilot il olarak seçilmiştir. Samsun ilinden başlayan bu çalışma diğer iller için model olmuştur.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından en fazla istihdam sağlayan ve engelli çalıştıran 15 firmaya teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezin
<< Önceki Haber İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER