İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun:

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun: -Dünyada tek olan kaya anıtlarını, Güzelcehisar lav sütunlarını, tel kırmasını gündeme taşımak için çalışıyoruz


BARTIN (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, dünyada tek olan kaya anıtlarını, Güzelcehisar lav sütunlarını, tel kırmasını gündeme taşımak için çalıştıklarını söyledi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, il genel meclis üyeleriyle birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursunu ziyaret etti.
     Kartal, ziyarette yaptığı konuşmada kentte kültür ve turizm alanında yapılan yatırımların önemli yer tuttuğunu, bunlardan en önemlisinin önceki yıl hizmete açılan kültür merkezi olduğunu belirtti.
     İlin kültür, deniz ve doğa turizmiyle birçok değere sahip olduğunu anlatan Kartal, Kentimiz, tarihi evleri ile ayrı bir kültür yapısına sahip. Şu anda Bartında yaklaşık 270 tarihi evimiz var. Tabii gerek bakanlığımızın gerekse TOKİnin proje ve karşılıksız hibe destekleriyle birçok tarihi evimiz ayağa kalktı. Restore edilerek turizme kazandırılan tarihi evlerin sayısının artması gerekiyor. İnşallah hep birlikte Bartın için güzel çalışmalara imza atarız diye konuştu.
     Dursun da tarih, kültür ve turizm açısından önemli olan ildeki güzellikleri tanıtabilmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti.
     Tanıtımda bütün kurumlarla ortaklaşa hareket edildiği takdirde mesafe alınabileceğini kaydeden Dursun, şöyle konuştu:
     Bartını simgeleyen tel kırma işi, Bartın evleri, Kurucaşile saç taş yapım işi, ahşap tekne ve yat gibi önemli öğelerimiz var. Bu faktörleri ön plana çıkararak tanıtım yapma amacındayız. Güzelcehisarda lav sütunlarımız var. Onları da turizme kazandırmak için bir gayretimiz oldu. Özellikle Anadolu Ajansının 80 milyon yıllık lav sütunları ile ilgili yaptığı haber ulusal ve uluslararası alanda tanıtım için önemli oldu
     Dünyada tek olan kaya anıtlarını, Güzelcehisar lav sütunlarını, tel kırmasını gündeme taşımak için çalıştıklarını belirten Dursun, Tabii bu noktada biz sizden her zaman destek istiyoruz. Bizim de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Asıl olan kalıcı bir iz bırakabilmektir ifadesini kullandı
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İl Kültür ve Turizm Müdürü Dursun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER