İl Müftüsü Bayrak:

İl Müftüsü Bayrak: -İlimizde kadrolu ve sözleşmeli atamalarla imam bulunmayan camimiz kalmadı


BARTIN (A.A) - İl Müftüsü İsmail Bayrak, İlimizde kadrolu ve sözleşmeli atamalarla imam bulunmayan camimiz kalmadı dedi.
     Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı boyunca vatandaşların sorunsuz ve rahat olarak ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla, müftülük olarak çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Camilerdeki bütün halıların yıkandığını, hoparlör ve elektrik tesisatlarının elden geçirildiğini, musluk ve lavabolarda tamiratların yapıldığını aktaran Bayrak, şunları kaydetti:
     Merkezi camilerde pazar, pazartesi, salı ve cuma günleri öğle öncesi, her gün de teravihten önce vaaz verilecek. Merkez Şadırvan Camisinde vereceğimiz vaaz, kablosuz ses yayın sistemiyle diğer camilerden de dinlenebilecek. Ancak bazı camilerimizde vaizlerimiz kendileri vaaz verecek. Bütün camilerimizde mukabele okunacak. Merkez Hacı Mehmet Camisinde hatimle teravih namazı kılınacak. Kadir gecesinde camilerimizde özel programlar yapılacak. Köylerdeki din görevlilerinden gelen talepler doğrultusunda, müftülükçe görevlendirilecek vaiz, imam ve müezzinden oluşan ekipler köy camilerinde programlar yapacaklar. İlimizde kadrolu ve sözleşmeli atamalarla imam bulunmayan camimiz kalmadı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber İl Müftüsü Bayrak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER