İl Müftüsü Öztürk, Havzada

İl Müftüsü Öztürk, Havzada


SAMSUN (A.A) - İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Havzada muhtarlar ve cami yaptırma ve yaşatma derneklerinin başkanları ile bir araya geldi.
     Havza Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda cami hizmetlerinin geliştirilmesi, cami görevlileri ve cemaatlerin ilişkilerinin güçlendirilmesi, İl Müftülüğü tarafından yapılan, devam eden ve yapılacak projelerin tanıtımı yapılarak, muhtar ve dernek başkanlarının görüş ve önerileri dinlendi.
     Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlar ve dernek başkanlarıyla birlikte vatandaşa hizmet verdiklerini, bu hizmetin daha verimli ve kaliteli olabilmesi için istişare toplantılarının gerekli olduğunu ifade etti.
     Muhtar, imam ve varsa cami dernek başkanı ne kadar uyumlu, birlikte, sevgi, saygı çerçevesinde, hoşgörülü ve insana hizmeti ön planda tutarak çalışırlarsa çok daha güzel hizmetler verilebilir. Din görevlisinin amiri olmaz. Ancak herkesin hedefi insana hizmet etmek diyen Öztürk, konuşmasında ayrıca lojmanı olmayan camilere lojman yapılması konusunda muhtarlardan ve dernek başkanlarından destek istedi.
     Toplantının son bölümünde muhtar ve dernek başkanlarının görüş, düşünce ve önerilerini de dinleyen Öztürk, ilçelerde bu toplantıları yapacaklarını ve her toplantıdan sonra sorunları ve önerileri aldıktan sonra İl Müftülüğü olarak bu konularla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
     Toplantıya, İl Müftü Yardımcıları Hasan Yozgat, Alaaddin Kırbıyık, Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk ile merkez ve köy muhtarları ile cami dernek başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber İl Müftüsü Öztürk, Havzada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER