İl Müftüsü Şeker:

İl Müftüsü Şeker: -Ölenlerin ardından yakınlarının sıkça uyguladığı 7, 40 ve 52 duası, halkımızın hüsnü kabulüne mahzar olmuş güzel davranışlardır


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker, ölenin ardından 7, 40 ve 52 dualarının dini dayanağının olmadığını belirterek, Ölenlerin ardından yakınlarının sıkça uyguladığı 7, 40 ve 52 duası, halkımızın hüsnü kabulüne mahzar olmuş güzel davranışlardır dedi.
     Müftü Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ülke çapında ölmüş olanlarla ilgili yöresel uygulamaların olduğunu ifade ederek, ölümün ardından ülkenin değişik yerlerinde farklı farklı ikramların yapıldığını söyledi.
     Şeker, 7, 40 ve 52nci gün dualarının ayet ve hadisten ziyade halkın rağbet ettiği şeyler olduğunu vurgulayarak, 7, 40 ve 52nci günü duaları veya başka maksatlarla ölüler için hayra yönelik, fakiri gözeten çalışmalar elbette güzeldir. Ölenlerin ardından yakınlarının sıkça uyguladığı 7, 40 ve 52 duası, halkımızın hüsnü kabulüne mahzar olmuş güzel davranışlardır diye konuştu.
     Yapılan bu tip faaliyetlerin eşi dostu bir araya getirdiğinin altını çizen Şeker, şöyle devam etti:
     Komşuyu, akrabayı bir araya getiriyor. Uzaktakileri bir araya getiriyor. Dolayısıyla bir sıla yapılmış oluyor. Burada Kuran-ı Kerim okunur, Yasin-i Şerif okunur. Fakirlerin gözetilmesi, bağışta bulunduklarımızın sadaka yerine geçmesi, sadakanın sevabı, okuduğumuzun sevabı, yaptığımız duanın etkisi ölmüşlere ulaşır. Yapılanların faydası da vardır. Asırladır halk bunlara ilgi duyup yapıyor. Gösteriş kibir niyetiyle değilde rızayla yapılan her amel her ibadet sevaptır. Yalnız Kuran-ı Kerimden ve Hadis-i Şeriflerden alınıp yapılan şeyler değildir.
     Şeker, mevlit okutmayan ya da okutamayan kişilerin olduğunu da aktararak, bunları yapamayanları kınamanın doğru olmadığını da kaydetti.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İl Müftüsü Şeker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER