İl Özel İdaresinde bayramlaşma

İl Özel İdaresinde bayramlaşma -Vali Çınar: İl Özel İdaresi olarak her geçen gün başarı seviyemiz artıyor.


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, İl Özel İdaresinin başarı seviyesinin her geçen gün arttığını söyledi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yemekhanesinde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşmaya Vali Çınar, İl Genel Meclisi Başkanı Muhsin Yiğit ile kurum çalışanları katıldı.
     Programda konuşan Vali Çınar, işçilerin ramazan ayında aşırı sıcaklara ve oruca rağmen çalışmalarda herhangi bir aksaklığa mahal vermediğini söyledi.
     İl Özel İdaresi olarak başarı seviyesinin her geçen gün arttığını ifade eden Çınar, Mevcut iş makinesi sayımızı artıracağız. Bu yıl 2 iş makinesi alacağız. Önümüzdeki yıl da birkaç tane iş makinesi alabiliriz. Kışın kaynaklarımızın birçoğu karla mücadeleye harcanıyor. İş makinelerimiz köy yollarında karla mücadele ediyor. Bazı günlerde yetersiz gelebiliyor. Yeni alacağımız iş makinelerimizle vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz dedi.
     Çınar, köylere yapılan hizmetlerin karşılığında vatandaşların memnuniyetini görünce kendilerinin de mutlu olduğunu belirtti.
     Çınar, şöyle devam etti:
     Köylere gittiğimiz yapılan hizmetlerin karşılığında vatandaşlarımızın memnuniyetini görünce bizler de mutlu oluyoruz ve size olan şükran borcumuzun ne kadar fazla olduğunu anlıyoruz. Çünkü fedakarca hizmet yürütüyorsunuz. İl Özel İdaresi, önümüzdeki yıllarda da, teknik kapasitesini, istekli personel sayısını artırarak ilin ihtiyaç duyduğu hizmeti vermeye devam edecek.
     Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir Sen) Şube Başkanı Maşallah Çiftçinin, memurların sosyal denge tazminatının ne zaman verileceğin yönündeki sorusunu cevaplandıran Vali Çınar, şunları kaydetti:
     Eskiden işçi ve memur maaşları arasında fark vardı. Memurlar daha az alıyordu ve işçiler daha fazla alıyordu. Son yıllarda yapılan zamlarla bu maaş farkı kapandı. Şu anda ortalama bir memurla işçi ücreti arasında çok fark yok. Sosyal denge tazminatını öderken biz de bütçemize göre hareket etmeliyiz. Daha önce bu konuyla ilgili Bem Bir Sen Genel Başkanıyla görüştüm. O zaman 30 il sosyal denge tazminatını hayata geçirmişti. Türkiyedeki diğer 80 il bunu hayata geçirirse biz de hayata geçiririz. Özel İdarenin başarısı, bütçeyi dengelemekten geçer. Daha önce emekliliği dolan işçilerimizi emekli olmaya teşvik ettiğimizde, içten içe bize sitem ediyorlardı. Eğer biz o gün bu işçileri emekli etmeseydik, bu kadar başarılı olamazdık. Köy Hizmetleri Teşkilatı, bütçesinin yüzde 80ini personele verdiği için kapandı. Özel İdare olarak bunları dikkate alıp çalışıyor ve başarımız da ortadadır.
     Çınar, daha sonra çalışanlarla tek tek bayramlaştı.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İl Özel İdaresinde bayramlaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER