İlçe halkından imece usulu dergi

İlçe halkından imece usulu dergi -Cide ilçesinde 21 aydan bu yana yayın hayatını sürdüren Cide Dergisi, ilçe halkının imece usulü yardımlaşmasıyla çıkartılıyor -Cide Dergisi İmtiyaz Sahibi Nurcan Şahin: -Dergiden bir gelir elde


KASTAMONU (A.A) - Özkan Beyer - Sinan Özmüş - Kastamonunun Cide ilçesinde 21 aydır yayın hayatını sürdüren Cide Dergisi, ilçe halkının imece usulü yardımlaşmasıyla çıkartılıyor.
     Cidelilerin Sesi sloganıyla yayın hayatına başlayan Bağımsız Cide Dergisi kısa sürede okunan ve Türkiyenin her tarafına gönderilen bir dergi olma özelliğini taşıyor. Dergi, 18 farklı ülkede yaşayan Cideli vatandaşlara da abonelik sistemi ile gönderiliyor.
     Halk tarafından finanse edilen Cide Dergisi, düşük ücretle abone sayısını bin 400ün üzerine çıkardı. Memleketlerinden uzakta yaşayan Kastamonulular, dergi sayesinde memleketlerinden haberdar olabiliyorlar.
     Cide Dergisi İmtiyaz Sahibi Nurcan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de düğün organizasyonları yapan bir esnaf olduğunu belirterek, işlerinden arta kalan zamanlarını dergiye ayırdığını söyledi.
     Maddi imkansızlıkların olması sebebiyle derginin baskı ve dağıtımında problem yaşadıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:
     Cide gibi bir ilçede 2 yılımız dolmadan bin 400 abone sayısına ulaştık. Bu bizim için çok iyi, reklam alarak, bunu finanse etmeye çalışıyoruz. İlçe esnafı, Cideli esnaflar ve iş adamları bu dergiyi ellerinden geldiği kadar destekliyor. İnsanların kahve köşelerinde hiç olmayacak incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yerine Cideyi tartışmalarını hedefliyoruz. Dergideki bir haber üzerine 10 dakika konuşabiliyorlarsa, bu bizim için büyük bir başarıdır. Derginin yazılarını,haberlerini, fotoğraflarını esnaftan alıyoruz. Eleman olarak ücret giderimiz yok. Ben onlara Cide neferleri diyorum. Cide için çalışan insanlar. Kimisi yazıyor, kimisi çiziyor, kimisi mizanpaj yapıyor, kimisi baskıda yardımcı oluyor. Bizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar.
    
     -Dergi ilçe için çok önemli
    
     Cide ilçesinde esnaflık yapan Mustafa Çetinkaya da, derginin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, derginin ilçenin sesi olduğunu söyledi.
     Dergiyi esnaflar olarak maddi manevi yaşatmaya çalıştıklarını belirten Çetinkaya, Dergiyi açıyorsun, Cidede bir ay boyunca geçmiş her şeyi görebiliyorsun. Ayrıca dışarıdaki insanlarımız ilçemizden, Kastamonudan haber alıyorlar dedi.
    
     Muhabir: Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İlçe halkından imece usulu dergi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER