İlçenin kadın temizlik görevlisi

İlçenin kadın temizlik görevlisi -Amasra Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Hatice Kesim, ilçe halkından ve turistlerden ilgi görüyor -Kesim: -Çalışma saatimin belirli olması ve sosyal güvencemle kendime olan güv


BARTIN (A.A) - Amasra Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Hatice Kesim, ilçe halkından ve turistlerden ilgi görüyor.
     Bartının tarihi ve turistik ilçesi Amasrada belediyenin istihdam ettiği temizlik işçileri arasında yer alan Hatice Kesim(41), el arabası, süpürge ve faraşıyla cadde ve sokakları temizliyor.
     Eşinden ayrıldığını belirten Kesim, 6 ay önce başladığı işiyle, biri askerde, diğeri öğrenci olan 2 çocuğuna bakıyor.
     Kesim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Emin Timurun yardımıyla bu işe başladığını söyledi. İlk zamanlar utanıp sıkıldığını, ancak zamanla buna alıştığını ifade eden Kesim, şöyle konuştu:
     İşimiz oldukça yorucu. Gücümün yetmediği zamanlar oluyor. Amasrada benim bu işi yaptığımı görenlerden, bayan bu işi yapmamalı diyerek yadırgayanlar, yakıştıramayarak üzülenler olduğu gibi, destek verenler de oluyor. Daha önce oto yıkamacılığı yaptım, evlere temizliğe gittim, balıkhanelerde çalıştım. Bugün de temizlik işçiliği yapıyorum. Çalışma saatimin belirli olması ve sosyal güvencemle kendime olan güvenim arttı. Bu işi yaparken insanlardan saygı görüyorum. Kadın olarak temizliğe daha düşkün olduğumuz için erkeklerin 10 dakikada süpürdüğü bir sokakta biz en küçük çöp kalmasın diye daha fazla duruyoruz. İşimden memnunum ama işimi belediye binası içinde yapsam daha mutlu olurum.
     Kesim, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gördüğünü vurgulayarak, birçok tatilcinin kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirdiğini söyledi.
     Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da, kadınların temizliğe verdikleri önemi sokakta da gösterdiğini ifade ederek, Bu işçimiz de, işini en güzel şekilde yapıyor. En ufak bir çöpü bile almadan geçmiyor. Küçük bir çöp için sokağın en başından en sonuna kadar gidiyor. Vatandaşlar da, kadın çalışanımızı gördüklerinde biraz daha bilinçli ve saygılı davranıyorlar. Yere çöp atmak istemiyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber İlçenin kadın temizlik görevlisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER