İlk defa uçağa bindiler, deniz gördüler

İlk defa uçağa bindiler, deniz gördüler -Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumlarının organize ettiği "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Vandan gelen öğrenciler, ilk defa uçağa binme ve deniz görme heyecanı yaşadı


MUĞLA (A.A) - Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumlarının ortaklaşa organize ettiği "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Vandan uçakla gelen öğrenciler, denize götürüldü.
     Çaldıran ilçesinden gelen 110 öğrenci ve öğretmen, ziyaretlerinin ilk gününde Gökova Körfezine dökülen Kadın Azmağı Deresinde tekne ile gezerek su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türünü ve farklı bitki türlerini görme şansını yakaladı.
     Hayatlarında ilk defa uçağa binmenin heyecanını tadan öğrencilerin birçoğu, aynı zamanda ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşadı. Gökova Körfezi ve Akyaka sahilinde gezen öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirdi.
     Çaldıranlı öğrenci Şükran Coşan, hayatında ilk defa uçağa bindiğini, denizi yakından gördüğü için de çok heyecanlı olduğunu söyledi.
     Vandan ilk defa şehir dışına çıktığı için ailesinden ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Coşan, "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Muğlaya geldiklerini kaydetti.
     İlk defa ailesinden ayrıldığını anlatan Coşan, "Muğladaki ailelerin evlerinde kaldık. Bizi çok iyi ağırladılar. Hepsi çok hoşgörülüydü. İlk defa uçağa bindim, ilk defa denizi bu kadar yakından gördüm. Çok heyecanlandım. Her şeyin bu kadar güzel olacağını kesinlikle düşünmüyordum. Hayal ettiğim her şey burada gerçekleşti" dedi.
     Çaldıranlı öğrenci Seher Babat ise Muğlanın çok güzel bir yer olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
     "Biz buraya kardeşlik bağını güçlendirmeye geldik. İlk defa denizi gördüm, tekneye ve uçağa bindim. Kardeşlik bağı kan bağıyla olmaz, gönül bağıyla olur. Burada çok güzel duygular yaşıyorum. Muğlaya gelmeden önce bize nasıl davranırlar diye düşünüyordum ama gerçekten çok güzel karşıladılar, evlerinde misafir ettiler."
     Piri Reis Eğitim Kurumları proje koordinatörü Ümit Tekin ise Çaldırandan gelen misafirler öğrenci ve öğretmenlere Muğlanın güzelliklerini tanıttıklarını belirtti.
     Öğrencilerin 4 gün boyunca merkez ve ilçelerde ziyaretlerde bulunacağını ifade eden Tekin, şunları söyledi:
     "Dinleri, gelenekleri ve ülke sevdası bir olan insanların kardeşlik duygularını geliştirme adına böyle bir proje yapıyoruz. Öğrenciler, geriye döndüklerinde buradaki güzellikleri, ailelerdeki sıcak ilgiyi anlatacaklardır. Gelecek nesillerin ön yargısız, ülke sevdası daha perçinlenmiş bir nesil olmasını temenni ediyoruz."
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlk defa uçağa bindiler, deniz gördüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER