İlkbaharda karla mücadele

İlkbaharda karla mücadele -Hakkaride, 8 metreyi bulan kar yığınları arasında yürütülen yol açma çalışmaları, zorlu doğa koşullarına rağmen devam ediyor


HAKKARİ (A.A) - Nevzat Taş - Hakkaride kar kalınlığının 8 metreyi bulduğu köy yolunda, karla mücadele çalışmaları sürüyor.
     İl Özel İdaresi tarafından kış mevsimi süresince devam eden ancak elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı bölgelerde yarım kalan yol açma çalışmaları, havaların ısınmasıyla yeniden başladı.
     Kent merkezine 22 kilometre mesafedeki 3600 rakımlı Berçelan Yaylası ile Zavite köyü ve Konak mezrasıyla ulaşımı sağlayan yolda 10 gün önce başlayan çalışmalar, güçlükle yürütülüyor.
     Kalınlığı yer yer 8 metreyi bulan kar yığınlarını temizleyerek 4 aydan bu yana yolu kapalı olan köye ulaşmanın uğraşını veren ekipler, çalışmaların mayıs ayına kadar süreceğini belirtti.
     İl Özel İdaresi personellerinden Hüseyin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipinin etkisiyle 4 aydır ulaşım sağlanamayan yolda 10 gün önce başlattıkları çalışmalar sonucu, yolun ancak 3te birini açtıklarını söyledi.
     Rakımın yüksek ve kar kalınlığının fazla olması nedeniyle çalışmaların güçlükle devam ettiğini vurgulayan Taş, zorlu doğa koşullarından dolayı zaman zaman yolu bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
     İş makinesi operatörü Hasan Özdemir ise çalışmaların bu şekilde devam etmesi durumunda köye ancak mayıs ayında ulaşabileceklerini kaydederek, kışın kar ve tipinin etkisiyle açamadıkları yolda ancak bu mevsimde çalışma yapabildiklerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İlkbaharda karla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER