İLKDER, Kadın ve Barış konulu panel

İLKDER, Kadın ve Barış konulu panel düzenledi


ANKARA (A.A) - İlke İlim Kültür ve Dayanışma Derneği (İLKDER), Kadın ve Barış konulu panel düzenledi.
     Yunus Emre Kültür Merkezindeki program, Emine Özçelikin okuduğu Kuran-ı Kerim ile başladı.
     İLKDER Başkanı Özden Sönmez, kadının gücünü ve kadının olaylar karşısındaki dik duruşunu vurgulayan Sönmez, Bizler de kendimizi yenileyebilir, hayata daha güçlü bakabiliriz dedi.
     Programda konuşan araştırmacı yazar Saffet Atak, insanın bir imtihan dünyasında bulunduğunu belirterek, insana yakışır bir şekilde davranmak zorunda olduklarını ifade etti.
     Atak şunları söyledi:
     üç kadın bir araya gelirse dünyayı değiştirir diye düşünenlerdenim. Kadın merhamet demektir. Biz yeryüzünde barış ve huzur istiyoruz. Dünyaya baktığımız pencere çok önemlidir. Güzel bakarsak her şeyi güzel görürüz. Bizler Osmanlı ecdadının torunlarıyız. Osmanlı milletler topluluğunun içinde her dilden her dinden ve her milletten insan vardı. Onların bir sloganı vardı. başkası için yaşayan Allah için yaşamıştır Allah dostlarının sözlerinde de bu vardır. Onlar tevhide, birliğe davet ederler, Allah-ın sevdiğini benim sevmemem olmaz. Peki, neden bu kavga, neden herkesi olduğu gibi kabul etmiyoruz- Dünyaya geliş sebebimizi düşünürsek, bir imtihan içinde olduğumuzu görebilirsek çözüm bulabiliriz. Allah için sevmek, merhametli olmak, kimseyi zorlamadan insanları olduğu gibi kabul etmek atılacak en önemli adımlardan biridir. Öyleyse barışın dili sevgi olmalıdır.
     Programda Psikolojik Danışman ve Eğitimci Sevgi Karabulut, Araştırmacı Yazar Nurdan Damla ve aktivist Sümeyye Güler de Kadın ve Barış üzerine konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber İLKDER, Kadın ve Barış konulu panel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER