İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -AK Parti Isparta İl Başkanı Uzaktaş -(12 yıllık zorunlu eğitim sistemi) Düzenlemenin en önemli amaçlarından biri eğitim sistemimizi demokratikleştirme ve esnekleştirme arzusudur


ISPARTA (A.A) - AK Parti Isparta İl Başkanı Nuri Uzaktaş, 12 yıllık zorunlu eğitim sisteminin en önemli amaçlarından birinin, eğitim sistemini demokratikleştirme ve esnekleştirme arzusu olduğunu bildirdi.
     Nuri Uzaktaş, İlköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacak olmasından dolayı coşku ve heyecan içinde olduklarını kaydetti.
     İnsanın var olduğundan beri yeni şeyler öğrenmek ve bilgiye sahip olmak istediğini ifade eden Uzaktaş, Türkiyede son yıllarda alınan önlemler ve idari uygulamalarla okullaşma oranlarında çok önemli mesafeler kat edildiğini vurguladı.
     Uzaktaş, yeni eğitim öğretim yılıyla uygulamaya konulacak 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile nüfusun ortalama eğitim yılının artırılacağını, ayrıca okullaşma oranında bölgesel farklılıkların da azaltılacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Düzenlemenin en önemli amaçlarından biri eğitim sistemimizi demokratikleştirme ve esnekleştirme arzusudur. Değişik kademelerde oluşturulacak seçmeli derslerle her kesimden kişilerin ve öğrencilerin eğitimden beklentileri, sosyal ve kültürel talepleri karşılanmaya çalışılacak. Bu değişimle bu konuda dünya genelindeki uygulamalarla paralellik sağlıyoruz. Erken yaşta eğitime başlayan bireyin bir yıl erken hayata adım atması sağlanıyor ve öğrencilerimizin psikolojik açıdan sağlıklı, kendini tanıyan, güven duyan, uygun eğitsel ve mesleki kararlar alabilen, kişiler arası iletişim becerileri gelişmiş, kendini doğru ifade edebilen, üretken bireyler olmalarına yardımcı olmaktır.
     Uzaktaş, İlköğretim Haftasının yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşturmasını diledi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER