Özdemir, çevre yolu projesinde inceleme yaptı

Özdemir, çevre yolu projesinde inceleme yaptı


AMASYA (A.A) - Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Çevre yolu projesini 2013 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz dedi.
     Özdemir, beraberindeki belediye başkan yardımcıları Cengiz Erdem, Mehmet Dümen ve birim amirleri ile Çevre yolu projesinde incelemelerde bulundu.
     Çevre yolu projesinin 3 aşamalı olduğunu anlatan Özdemir, projenin şehir girişindeki viyadüklerin olduğu bölüm, ön germeli köprü ile yol güzergahından oluştuğunu söyledi.
     Yol güzergahında ve ön germeli köprüde hukuki bir sorunun olmadığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ancak viyadüklerin bulunduğu bölgede 7 parselde kamulaştırmayla ilgili yargıya intikal eden bir anlaşmazlık yaşandığını kaydeden Özdemir, şunları kaydetti:
     Yargıdaki sorunları aşarak projenin tamamının hızlı bir şekilde yürütülmesi için çalışıyoruz. Bu daha önceden ön görülmeyen hukuki sorunlardan dolayı projenin bitiş tarihinde belki uzuma olabilir. 2013ün Haziran ayında biz bu yolun açılmasını istiyorduk. Yargının süreci ne zaman tamamlayacağını tahmin edemiyoruz. Eğer yıl sonuna kadar kamulaşma sorunu biterse çevre yolu projesini 2013 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz.
     Çevre yolu projesi kapsamında yapımı sürdürülen ön germeli Şehzade Köprüsünde de incelemelerde bulunan Özdemir burada da ilgili firmanın yetkililerinden bilgi aldı.
     Köprünün gidiş ve geliş olmak üzere yaklaşık 1 kilometre olacağını ve 4 ayak üzerinde inşa edileceğini anlatan Özdemir, köprünün genişliğinin iki taraflı 27 metreyi bulacağını ve oto standartlarına uygun olacağını belirtti.
     Şehzade Köprüsünün Türkiyede içinde viraj olan tek köprü olacağını anlatan Özdemir, altında gölet olacak köprünün dengeli konsol sistemiyle yapılacağını söyledi.
     Özdemir, Çevre Yolu Projesinin ardından 2 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu inşaatında inceleme yaptı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Özdemir, çevre yolu projesinde inceleme yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER