İlköğretim öğrencilerinden bilim fuarı

İlköğretim öğrencilerinden bilim fuarı -Bodrumda bir ilköğretim okulunda düzenlenen fuarda ilköğretim okulu öğrencilerinin yaptıkları birbirinden ilginç projeler ilgi gördü


MUĞLA (A.A) - Bodrumda Ortaokul öğrencilerinin hazırladıkları bilim fuarı ilgi gördü.
     Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) Türkiyenin birçok okulunda düzenlediği okullar arası bilim fuarı etkinliğine, Yalıkavak beldesinde bulunan Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu da projeleriyle katıldı.
     Okul bahçesinde kurulan stantlarda öğrencilerin yaptıkları çalışmalar sergilendi. Yaklaşık 50 öğrencinin hazırladığı birbirinden değişik icatlar, velileri ve belde halkından ilgi gördü.
     Çeşitli teknolojik tasarımların yer aldığı projeler hakkında gazetecilere bilgiler veren Suzan Abdulhakim Bilgili Ortaokulu fen bilgisi öğretmeni Yüksel Kavuzlu, projelerin belde halkı tarafından çok beğenildiğini söyledi.
     Projeleri iki ay gibi kısa bir sürede yaptıklarını belirten Kavuzlu, "Çevremizde ve okulumuzda gördüğümüz birçok probleme, yöre halkının sıkıntılarını çözmeye yönelik projeler yaptık" dedi.
     Farklı branşlarda 50ye yakın proje yaptıklarını anlatan Kavuzlu, "İngilizceden, sosyalden, teknolojik tasarım ve matematikten projelerimiz var. Bu projeler okulumuzda üç gün kadar sergilenecek. Diğer okullara da açılarak öğrencilerin gezmesi sağlanacak" diye konuştu.
     Kavuzlu, bu projeyi sadece fuar projesi olarak hazırlandıklarını, projelerin iki dakikalık çekimlerini yapıp TÜBİTAKa göndereceklerini sözlerine ekledi.
     Öğrencilerin yaptıkları projeler arasında, bastonlu şemsiyeli el feneri, çay karıştırma makinesi, elektrik üreten su değirmeni, sentetik çıra gibi projeler yer alıyor.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlköğretim öğrencilerinden bilim fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER