İmamın 10 parmağında 10 marifet

İmamın 10 parmağında 10 marifet -Alaplıda görevli olduğu caminin boya badana gibi eksikliklerini yanı sıra inşaat işlerini de yapan imam, namaz vakitleri dışında cemaate ney üflüyor -İmam Atalı: Hem cemaatimize hem de y


ZONGULDAK (A.A) - Cem Sürmeneli - Zonguldakın Alaplı ilçesinde görevli olduğu caminin boya badana gibi eksikliklerinin yanı sıra inşaat işlerini yapan imam, namaz vakitleri dışında cemaate ney üflüyor.
     Alaplı TOKİ Yeni Mahalle Camisinde 3 yıldır görev yapan imam Mustafa Kaya Atalı (47), caminin eksiklikleri için cemaat ve hayırseverlerden toplanan yardımları daha verimli kullanabilmek adına boya ve badana ile inşaat işlerini kendi yapıyor.
     İşçilik maliyeti ödememek için namaz vakitleri dışında vatandaşların da desteğiyle caminin eksiklerini gideren İmam Atalı, cemaate neyine üflediği ilahilerle de manevi duygularını pekiştiriyor.
     İmam Atalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin iç boya işlerinde çalıştığını, TOKİ sakinlerinin de yardım ettiğini söyledi.
     Her türlü inşaat işinin elinden geldiğini ifade eden Atalı, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 3 yıl önce camiye atandım. Yeni cami olduğu için hiçbir eksiği yoktur diye düşünmüştüm. Çünkü geldiğim yerdeki caminin her türlü inşaat işlerinde çalışmıştım. Ancak 2009dan bu yana camimizin eksiklerini bitiremedik. Cemaatimizin büyük yardımı oluyor. Bunlarla malzeme satın alarak camimizin onarım işlerinde çalışıyorum. Tabi bu işleri yaparken, istesem işçi tutabilirim. Ancak TOKİ sakinleri evlerinin borçlarını ödemenin yanı sıra bir yandan da yardım da bulunuyorlar. O yüzden bu işler elimden gelirken işçilik parası ödemenin uygun olmayacağını düşündüm. İşçiye ödeyeceğimiz parayla da camimizin diğer eksiklerini gideriyoruz.
    
     -Ney çalıyor-
    
     Atalı, geçmış yıllarda Müftülüğün açtığı makam kursuna katıldığını belirterek, Ders vermeye gelen bir hocamız bize ney üfledi. Bende de geçmişten neye karşı bir merak vardı. Neyden çıkan ezgiler çok etkiliyordu. Hocamın sayesinde 2 yılda ney üflemeyi öğrendim. Neyden yansıyan ilahi ezgiler insanlara manevi bir huzur veriyor. Hem cemaatimize hem de yaz kurslarında öğrencilerimize camide ney üflüyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İmamın 10 parmağında 10 marifet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER