İmece usulü evlerine su şebekesi çekiyorlar

İmece usulü evlerine su şebekesi çekiyorlar -Ercişin Ulupamir köyünde yaşayan Kırgızlardan 6 aile köyü besleyen depodaki suyun yetersiz gelmesi üzerine imece usulüyle evlerine şebeke hattı çekmeye başladı (Fotoğraflı-Görüntülü


VAN (A.A) - Ercişin Ulupamir köyünde yaşayan Kırgızlardan 6 aile köyü besleyen depodaki suyun yetersiz gelmesi üzerine imece usulüyle evlerine şebeke hattı çekmeye başladı.
     Türkiyede bu yıl etkili olan kuraklıktan, Afganistanın kuzeyindeki Pamir yaylasında yaşamlarını sürdürürken 1979 yılında artan Sovyet Birliği zulmünden kaçarak Türkiyeye sığınan Kırgızların yaşadığı Ercişin Ulupamir köyü etkilendi.
     Köyü besleyen su deposunun debisinin düşmesi üzerine yüksek yerde bulunan Kırgız ailelerden 6sının evine çıkmayınca, bir araya gelen aileler imece usulüyle evlerine yeni şebeke çekmeye karar verdi.
     Köylülerden Osman Koçak, kurak geçen mevsim sebebiyle kendisiyle 6 kişinin evine şebeke suyu çıkmadığını belirterek, Her şeyi devletten beklemek yerine 5 arkadaşımla bir araya gelerek çözüm aramaya başladık. Evlerimizden 600 metrede uzaklıkta 2 su kaynağı bulduk. Bu iki kaynağı birleştirerek evlerimize yakın bir yerde yeni bir su deposu yapmaya karar verdik dedi.
     Koçak, yeni su şebekesi ve depo için aldıkları malzemenin yaklaşık 2 bin lira tuttuğunu ifade ederek, 6 aile olarak imece usulüyle yaptıkları çalışmaları 20 gün içinde bitirerek evlerindeki musluklardan su akıtmayı hedeflediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ali Dağer / Yahya Öylek
<< Önceki Haber İmece usulü evlerine su şebekesi çekiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER