İmeceyle su kanalını açtılar

İmeceyle su kanalını açtılar -Sarıkamış ilçesi Kalebaşı köyünde vatandaşlar, heyelan nedeniyle kapanan 2 kilometrelik kanalı kazma kürekle açarak, meyve ağaçlarına su ulaştırdı


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesi Kalebaşı köyünde vatandaşlar, heyelan nedeniyle kapanan 2 kilometrelik kanalı kazma kürekle açarak, meyve ağaçlarını su ulaştırdı.
     Muhtar Tahsin Cihangir gazetecilere yaptığı açıklamada, köylülerin tarımla geçimini sağladığını, meyve bahçelerine su ulaştıran ve kışın heyelan yüzünden kapanan kanalı her yıl açmak zorunda kaldıklarını söyledi.
     İl Özel İdaresi ve ilgili kurumlara kapalı kanal yapılması için başvurduklarını anlatan Cihangir, "Köyümüzde elma, erik, ceviz, kayısı, vişne ağaçları var. Karpuz, kavun, domates de yetiştiriyoruz. Su sorunumuz olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Kanal sorunumuz çözülürse meyvecilik daha da gelişir" diye konuştu.
     Köy halkından Vahit Kurt da her yıl bahar mevsiminde su kanalını açtıklarını belirterek, "60 kişilik ekiple su kanalını açtık. Yetkililerden kapalı kanal yapmalarını istiyoruz. Her yıl aynı sıkıntıyla karşılaşmak istemiyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber İmeceyle su kanalını açtılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER