İMO Denizli Şube Başkanı Ün:

İMO Denizli Şube Başkanı Ün: Bürokrasinin azaltılması adı altında yeni yayınlanan yönetmeliklerde proje müelliflerinin sadece taahhütnameler vermesi, kontrolsüz binaların inşa edilmesine sebep oluyor


DENİZLİ (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, Bürokrasinin azaltılması adı altında yeni yayınlanan yönetmeliklerde proje müelliflerinin sadece taahhütnameler vermesinin kontrolsüz binaların inşa edilmesine sebep olduğunu öne sürdü.
     Ün, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, 3 Nisan tarihinde ve sonrasında yayınlanan yönetmeliklerde, proje müelliflerinin sadece taahhütnameler vermesinin yeterli görüldüğünü hatırlattı.
     Yönetmeliklerin uygulamaya girmesinden bu yana yaklaşık 2,5 ay geçtiğini belirten Ün, Bu süreçte Türkiye genelinde inşaat mühendisleri odasında toplanan bilgilere göre, inşaat mühendisleri oda şube ve temciliklerine toplam 197 belediyeden 2 bin 968 adet yeni proje ruhsat bilgisi gelmiştir, bu projelerden 164 adedine odamıza kayıt olmadan ruhsat verilmiştir. Yine bu projelerden 76 adedi İşyeri Tescil Belgesi (İTB) olmayan üyeler tarafından üretilmiştir. İTB belgesi olmadan 21 adet fenni mesuliyet verilmiştir. Yapı denetim ortağı/çalışanı olarak 61 adet proje üretilmiştir dedi.
     Çıkartılan yönetmelik ve verilen taahhütnamede sorumluluğun tamamen imzayı atan proje müellifine yüklendiğini ifade eden Ün, Ancak bu arada inşaatın durması, mal sahibi ve diğer kişilerin mağdur olması söz konusudur diye konuştu.
     İlgili idarelerin 3 Nisandan bu yana yürürlüğe giren yönetmeliklere göre bu işlemlerinin iptal edilmesi gerektiğini savunan Ün, Bürokrasinin azaltılması adı altında yeni yayınlanan yönetmeliklerde proje müelliflerinin sadece taahhütnameler vermesi, kontrolsüz binaların inşa edilmesine sebep oluyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir : Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İMO Denizli Şube Başkanı Ün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER