İMO Denizli Şube Başkanı Ün:

İMO Denizli Şube Başkanı Ün: Çarpık yapılaşmaları ortadan kaldıracak yeni imar planları oluşturulduktan sonra kentsel dönüşüme başlanmalıdır


DENİZLİ (A.A) - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, çarpık yapılaşmaları ortadan kaldıracak yeni imar planları oluşturulduktan sonra kentsel dönüşüme başlanması gerektiğini söyledi.
     Ün, İl Genel Meclisi Salonunda yaptığı konuşmada, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunun uygulama yönetmeliğinin 4 Ağustos 2012 tarih ve 28374 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
     Bu yönetmeliğin en dikkat çekici yönünün 17. maddenin 5. fıkrası olduğuna dikkat çeken Ün, şöyle konuştu:
     Her il kendi imar planlarını yeniden gözden geçirmeli, çarpık yapılaşmaları ortadan kaldıracak yeni imar planları oluşturulduktan sonra kentsel dönüşüme başlanmalıdır. Eğer bu yapılmadan binalar incelenir ve bazı binalar mevcut halleri ile güçlendirilirse bu binaları da kapsayan çarpık yapılaşma mevcut hali ile devam edecektir ve bu yönetmeliğe göre binasını inceletmiş ve güçlendirmiş birisine de sen binanı yık biz buranın çarpık yapılaşmasını düzelteceğiz deme şansımız da olmayacaktır.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İMO Denizli Şube Başkanı Ün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER