İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -BDPli Demir Çelik: İmralı görüşmesinin, her şeyden önce bu ülke halklarının özlemini duyduğu barışa fırsat vermesini diliyorum


VAN (A.A) - BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İmralı görüşmesinin, her şeyden önce bu ülke halklarının özlemini duyduğu barışa fırsat vermesini diliyorum dedi.
     Vanda düzenlenen Yerel Yönetimler ve Ekoloji çalıştayına katılmak için kentte bulunan milletvekili Çelik, gazetecilerin BDP heyetinin İmralıda yaptığı görüşmeler ve çözüm süreci konularındaki sorularını yanıtladı.
     Heyetin İmralıya gitmesini fırsata dönüştürmek istediklerini belirten Çelik, 30 yıldır yaşanan sürecin insanlara yüklediği sosyal travmanın kabul edilemez düzeyde olduğunu savundu.
     İmralı görüşmesinin, her şeyden önce bu ülke halklarının özlemini duyduğu barışa fırsat vermesini diliyorum diyen Çelik, ülkede barış ortamının sağlanmasının herkesin ortak arzusu olduğunu söyledi.
     Çelik, çözüm sürecinin müzakereye çevrilmesi ve nitelikli diyalog ortamının hazırlanarak barış konseyi ve anayasa konseyinin kurulmasını arzu ettiklerini bildirerek, Türkiyenin bu kanayan yarasını barışa çevirmek adına biz her şeyden önce artık siyasi parti farkı gözetmeksizin halkın bu gidişe dur demesini bekliyoruz. Halka reva görülen bu kanın, gözyaşının ve ölümün sona erdirilmesi açısından halkın sesini yükseltmesini ve gerçek anlamda demokratik, ortak vatanda Kürtlerin eşit özgür vatandaş olarak yaşamalarına fırsat verilmesini umuyor ve diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER