Yaşlı kadının yaşam mücadelesi

Yaşlı kadının yaşam mücadelesi


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde elektriği olmayan tek odalı bir evde yaşayan Ayşe Durdu Küçük (81) yaşam mücadelesi veriyor.
     Yıllarca çinkodan yapılmış bir odada yaşayan, daha sonra komşularının ve akrabalarının yardımıyla bir oda yaptıran Küçük, elektriği ve sıvası olmayan bir odada oğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.
     Bronşit hastası, hiç evlenmeyen 46 yaşındaki oğlu Abdurrahim Küçük ile birlikte yaşayan Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ayda bir yeni almaya başladığı 550 lira dul maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi.
     Bacaklarındaki romatizma ve kemik erimesi hastalığı nedeniyle ayakta durmakta zorlandığını ifade eden Küçük, ilerleyen yaşına rağmen yaşam mücadelesinden hiç kopmadığını ifade etti.
     Yaşlı kadının oğlu Abdurrahim Küçük ise, bronşit hastalığı nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını, haftada iki gün balığa gittiğini, sattıkları balıkların parası ve annesinin aldığı dul maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını söyledi.
     Maddi imkansızlıkların yanında annesine bakabilmek için hiç evlenmediğini belirten Küçük, 14 yaşında iken babasını kaybettiğini, o günden sonra da annesiyle birlikte yaşamaya devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yaşlı kadının yaşam mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER