İncirlik eylemlerine esnaf tepkisi

İncirlik eylemlerine esnaf tepkisi -İncirlik Esnafları Derneği Başkanı Estetik: -Burada ABDyi protesto eden eylemciler, yaptıkları eylemlerle bizim ekmeğimizle oynuyor


ADANA (A.A) - İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülkerim Estetik, Burada ABDyi protesto eden eylemciler, yaptıkları eylemlerle bizim ekmeğimizle oynuyor dedi.
     Estetik, bir restoranda dernek üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, İncirlikte bulunan hava üssünün, Türk üssü olduğunu ve hiçbir zaman ABDye ait olmadığını söyledi.
     ABDyi protesto etmek için İncirlike gelen eylemciler yüzünden esnafın iş yapamadığını savunan Estetik, Bazı sivil toplum kuruluşlarının buraya gelerek ABDyi protesto etmeleri yersizdir. Burada ABDyi protesto eden eylemciler, yaptıkları eylemlerle bizim ekmeğimizle oynuyor. Burada yapılan eylemler sırasında esnafımız dükkanlarını kapatmak zorunda kalıyor. Daha sonraki günlerde de askerler, güvenlik gerekçesiyle dışarı çıkmıyor ve esnafımız günlerce satış yapamıyor diye konuştu.
     Derneğin Genel Sekreteri Tansel Hamit Estetik ise son günlerde ilçede yaşanan bazı olaylardan tüm esnafın rahatsız olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ülkemizin NATOdan talebi doğrultusunda patriot füze bataryaları bazı illerimize konuşlandırıldı. Hükümetimizin aldığı bu kararı protesto etmek isteyen bazı siyasi parti mensupları İncirlike gelerek eylem yapmaktadırlar. Bu eylemlerden biz esnaflar ve bölge halkı son derece rahatsızız. Bu eylemleri burada yapan göstericiler şunu bilmelidir ki askeri kararları hükümetimiz vermektedir ve protestoların yapılacağı yer kesinlikle burası değildir. Eğer gösteri yapacaklarsa gitsinler TBMM önünde yapsınlar.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İncirlik eylemlerine esnaf tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER