İneboluda evlerin geleneksel mimarisi

İneboluda evlerin geleneksel mimarisi korunacak


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İnebolunun geleneksel mimarisine uygun olmayan binaların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla çalışma başlatılacağını bildirdi.
     Görgülüarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıvasız ve boyasız binaların İnebolunun estetiğine ve mimarisine uymayan çirkin görüntüler oluşturduğunu ifade ederek, ilçenin geleneksel mimarisine uygun olmayan binaların önüne geçmek için çalışma başlatacaklarını söyledi.
     Bu yapıların en azından dış cephelerinin sağlıklaştırılması, boyanması veya kaplanmasına dönük çalışma yapacaklarını aktaran Görgülüarslan, maddi durumu uygun olmayanlara mahalli imkanlarla destek sağlanacağını söyledi.
     Görgülüarslan, çalışmanın hayata geçirilmesi için belediyeye talimat yazısı göndereceğini vurgulayarak, şunları kaydetti.
     Arkadaşlarımız o binaların mülk sahipleriyle görüşüp, en azından dış cephelerinin hiç bir şey yapılamıyorsa boyanmasına dönük veya boya standardının tek tip desen getirilmesine dönük bir çalışma yapacaklar. Belediye, mahalli imkanlar veya hayırseverlerin katkılarıyla bu işin üstesinden geleceğiz. Ama bu işi yapabilecek gücü ve kuvveti olan her vatandaşın, bu işi yapmasını istiyoruz. Bunun ilçe için önemli olacağını düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Celal Bekiroğlu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber İneboluda evlerin geleneksel mimarisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER