İneboluda geleneksel pilav günü ve mevlid

İneboluda geleneksel pilav günü ve mevlid programı -Abana Müftüsü ve İnebolu Müftü Vekili Yılmaz: -Niçin bu yörenin insanları bu fırsatlardan acaba istifade etmek istemezler


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde mevlit programı ve hafızlık icazet töreni düzenlendi.
     Evrenye Merkez Camisinde düzenlenen programa, İstanbul Süleymaniye Camisi imam hatibi Ekrem Nalbant, Beyazıt Camisi imam hatibi Suat Gözütok, Dolmabahçe Camisi imam hatibi Halil Necipoğlu, Ataşehir Mimar Sinan Camisi imam hatibi Yunus Balcıoğlu, Esentepe Camisi imam hatibi Şükrü Asıleren ve ünlü mevlithan Celal Yılmaz katıldı.
     Kuran-ı Kerim, kasideler ve ilahilerin okunduğu mevlit programını, AK Parti İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, Abana Müftüsü ve İnebolu Müftü Vekili Yakup Yılmaz ve çok sayıda vatandaş izledi.
     İlçe Müftüsü Yakup Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, İstanbuldan gelen hocaların sunduğu mevlit programına daha fazla katılım olmasını beklediğini söyledi.
     Festivallere katılan sanatçılara daha fazla ilgi gösterilmesini eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu:
     Burada rahmet var. Mağfiret var. Burada Allahın kelamı var. Niçin bu yörenin insanları bu fırsatlardan acaba istifade etmek istemezler. Biraz düşünmek lazım. Ramazan öncesi ve bugünlerde her ilçede etkinlikler ve festivaller yapılıyor. İnsanlar festivallere katılan sanatçıları dinleyebilmek için kilometrelerce yol gidip bir çok masrafa ve yorgunluğa katlanıyor. Mukayese ettiğimiz zaman gerçekten bu cemiyetin cılız olduğu görülmektedir. Halbuki tam tersi olmalıdır. Zira şeytanların kol gezdiği, insanların günahtan başka bir şey kazanmadığı o kalabalıklar mı önemli- Yoksa bize çok şey katan bu merasimler mi daha önemli olmalıydı-
     Mevlit ve icazet töreninin ardından vatandaşlara etli pilav, irmik helvası ve ayran ikram edildi.
     Programda Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber İneboluda geleneksel pilav günü ve mevlid Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER