İnebolu Emniyeti dolandırıcılara karşı halkı uyardı

İnebolu Emniyeti dolandırıcılara karşı halkı uyardı


KASTAMONU (A.A) - İnebolu Emniyet Müdürlüğü, telefonla para ve kontör dolandırıcılığıyla hırsızlık olaylarına karşı halkı bilgilendirmek amacıyla başlattığı mahalle toplantılarını sürdürüyor.
     Karadeniz mahallesinde düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Oktay Topal, vatandaşların dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı her zaman dikkatli ve uyanık olmaları gerektiğini söyledi.
     Güvenlik güçleriyle hakim ve savcıların hiçbir zaman yapacakları iş karşılığı vatandaşlardan para istemeyeceklerini ifade eden Topal, Dolandırıcılar sizi inandırıp paranızı almak için her türlü yolu deniyorlar. Telefonla sizi arayan şahıs herhangi bir şey talep ediyorsa hiçbir şey göndermeyin. Doğruca bize gelin dedi.
     İneboluda kimsenin başına böyle olayların gelmesini istemediklerini ifade eden Topal, bu amaçla mahallelerde toplantılar düzenlediklerini belirterek, Gittiğiniz yerde, komşularınıza, eş, dost ve akrabalarınıza anlatın. Kamuda belli bir görevi ifa eden kişiler bile telefonla arayan dolandırıcılara inanabiliyor. İnsanlar mağdur oluyor, paralarını dolandırıcılara kaptırıyor. Sizi ikna edecek yöntemleri geliştiriyorlar. İyi niyetli bir toplumuz ama toplum içinde art niyetli insanlar olduğu için dikkatli ve uyanık olalım diye konuştu.
     Şüpheli araç ve kişi gördüklerinde mahalleliden 155 Polis İmdat hattını aramalarını isteyen Topal şunları söyledi:
     Bizim dayanağımız sizsiniz. İhbarlar çok önemlidir. Herkesin vicdanı kendi polisidir diyor Atatürk. Vicdansız insanları polise ihbar edin. Şikayetinizden sonra size bir sıkıntı gelmeyeceğine garanti veriyorum. İşlenen suç o an için size zarar vermeyebilir. Ama mutlaka başkalarına zarar verecektir. Suç size o an için zarar vermese bile en azından huzursuz eder. Suçun olduğu yerde huzur olmaz. Polis olarak bizim de huzurumuz olmaz.
     Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, muhtar Recep Aksu, başkomiser Burak Durdu Türk ve polis memurları da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İnebolu Emniyeti dolandırıcılara karşı halkı uyardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER