İnfaz ve koruma memurlarının öldürülmesi

İnfaz ve koruma memurlarının öldürülmesi -Olayda yaşamını yitiren infaz ve koruma memuru Mustafa Halıcının cenazesi, Çorumun İskilip ilçesinde toprağa verildi


ÇORUM (A.A) - Sincanda cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde öldürülen infaz ve koruma memurlarından Mustafa Halıcının (28) cenazesi, Çorumun İskilip ilçesinde toprağa verildi.
     Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan infaz ve koruma memuru Emre E. tarafından dün sabah saatlerinde servis otobüsünde silahla vurularak öldürülen infaz ve koruma memurlarından Mustafa Halıcının cenazesi, dün akşam saatlerinde Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Eğitim Merkezinde düzenlenen törenin ardından memleketi Çorumun İskilip ilçesine getirildi.
     İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan Halıcının cenazesi, Ulaştepe Mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından genç infaz koruma memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Büyük Camiye getirildi.
     Halıcının cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gülbaba Mezarlığında toprağa verildi.
     Cenaze törenine Halıcının ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, Çorum Valisi Sabri Başköy, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan Polat, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Çorum Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Tahsin Yılmaz, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cenaze sırasında Halıcının yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, baba Osman Halıcının, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi.
     Bu arada 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Halıcının daha önce Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda görev yaptığı, 5 aylık hamile eşi Ezgi Halıcının (26) ise İskilip ilçesindeki bir banka şubesinde şef olarak görevli olduğu öğrenildi. Ezgi Halıcının Çorum merkeze atanamaması nedeniyle eşi Mustafa Halıcı ile birlikte aynı yerde görev yapabilmek için yaklaşık 3 ay önce Ankaraya tayin oldukları öğrenildi.
    
     -Olay-
    
     Sincan Cezaevinde görevli infaz ve koruma memuru Emre E, dün sabah saatlerinde, Sincan Cezaevi servis otobüsündeki mesai arkadaşlarına tabancayla ateş etmiş, olayda Ali Duran, Çelebi Algül, Mustafa Halıcı olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bir bankada görevli Ali Duranın eşi Seda Duranda ağır yaralanmıştı.
     Saldırıdan sonra kaçan Emre E. kısa sürede yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İnfaz ve koruma memurlarının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER