İnsan Hakları İl Kurulu halka açık

İnsan Hakları İl Kurulu halka açık alanda toplanacak -Siirt Vali Yardımcısı Pala: "Toplantılarımızı halka açık yerlerde yaparak, şikayetlerin kurula iletilmesini sağlayacağız"


SİİRT (A.A) - Siirtte İnsan Hakları İl Kurulu toplantılarının halka açık mekanlarda yapılması kararlaştırıldı.
     Valilikte düzenlenen toplantı sonrası açıklamada bulunan İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı ve Vali Yardımcısı Mustafa Pala, insan haklarının günümüzün en önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi.
     Toplumda bir çok kişinin hak ihlaline bile uğradığının farkında olmadığını kaydeden Pala, şöyle konuştu:
     "Toplantılarımızı halka açık yerlerde yaparak şikayetlerin kurula iletilmesini sağlayacağız. Bu konuda çeşitli konferanslar ve eğitim çalışmaları yapacağız. Telefonla vatandaşlarımıza ulaşıp, hak ihlaline uğrayıp uğramadıklarını öğrenmeye çalışacağız. Dernekler, yurtlar ve çayhaneler olmak üzere insanların toplu olarak yaşadıkları yerleri ziyaret ederek, insan hakları konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. Ayrıca broşürler de bastırarak, bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Kamu kurumlarımızın da düzenledikleri hizmet içi eğitim seminerlerinde de bu konuya yer vermelerini isteyeceğiz.
     Bunun yanı sıra aylık kurul toplantılarımızı da halka açık olarak alışveriş merkezi ve benzeri yerlerde yaparak, hem kurulun tanınırlığını arttıracağız hem de şikayetlerin kurula iletilmesini sağlayacağız."
    
     Muhabir : Ayhan Mergen / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İnsan Hakları İl Kurulu halka açık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER