İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Konyada

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Konyada açıldı -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Etyemez: -İstihdam ettiğimiz iş ve meslek danışmanı sayısını önümüzdeki günlerde 4 bine çıkaracağız -İnsan kaynağımızı yetiştirmek v


KONYA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İnsan kaynağımızı yetiştirmek ve yönetmek için ulusal çapta strateji geliştirmekteyiz dedi.
     Etyemez, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğiyle düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış törenine katıldı.
     Bakan Yardımcısı Etyemez, Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe iştirak etmekten mutlu olduğunu ifade etti.
     Bakanlık olarak verdikleri teşviklerde öncelikle işsizlikle mücadeleyi amaçladıklarına dikkati çeken Etyemez, şunları kaydetti:
     2012 yılında İŞKUR tarafından düzenlenen mesleki eğitim kurslarından 215 bin 854, toplum yararına çalışma programından 181 bin 218, iş başı eğitim programlarından ise 27 bin bin 88 kişi faydalanmıştır. İş gücü piyasasında aracı olmak üzere iş ve meslek danışmanlığı kadroları ihdas edildi. Bugüne kadar bu kadrolara 2 bin 817 kişi göreve başlamıştır. İstihdam ettiğimiz iş ve meslek danışmanı sayısını önümüzdeki günlerde 4 bine çıkaracağız. İnsan kaynağımızı yetiştirmek ve yönetmek için ulusal çapta strateji geliştirmekteyiz. Bu amaçla, 2012-2013 istihdam hedefleri ve politikalarının belirlendiği Ulusal İstihdam Stratejisi hazırlanmış ve hedef koyulmuştur.
    
     -İşsizlik 2023de yüzde 5 olacak-
    
     İşsizlik oranının daha da düşürülmesi ve sürdürülebilir bir sosyal refahın sağlanabilmesi için hükümet olarak orta ve uzun vadede yeni politikalar oluşturacaklarını dile getiren Etyemez, vizyonlarında iş adamlarıyla, çalışanlarıyla üreterek büyüyen bir Türkiye olduğunu; işsizlik oranının 2023 yılında yüzde 5 olacağını belirtti.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin de katıldığı törenin sonunda Etyemez, protokol üyeleriyle birlikte kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi.
     İş arayanlar, kariyerini değiştirmek isteyenler, üniversite ve meslek lisesi son sınıf öğrencileri ile işverenleri ortak bir platformda buluşturmayı hedefleyen fuar, yarın saat 18.00e kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER