İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 Mali Destek

İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 Mali Destek Programı -Genel Sekreter Özkan: -En fazla başvuru 129 projeyle ekonomik kalkınma mali destek programına yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, 2013 Mali Destek Programına 312 proje getirildiğini bildirdi.
     Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, 19 milyon TLlik mali destek programına Gaziantepten 105, Kilisten 19, Adıyamandan da 5 proje başvurusu yapıldığını belirtti.
     Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programına Adıyamandan 56, Kilisten 22, sosyal kalkınma mali destek programına Gaziantepten 23, Adıyamandan 5, Kilisten 34, turizm altyapısı mali destek programına ise Gaziantepten 12, Adıyamandan 8, Kilisten de 23 başvuru yapıldığını bildiren Özkan, ajanstan istenen destek miktarının yaklaşık 95 milyon TLyi bulduğunu aktardı.
    
     -En çok başvuru ekonomik kalkınmaya
    
     Proje başvuru istatistiklerinin detayları hakkında da bilgi veren Özkan, programın ilanı sürecinde Gaziantep, Adıyaman, Kilis merkez ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları düzenlendiklerini hatırlatarak, şunları ifade etti:
     En fazla başvuru 129 projeyle ekonomik kalkınma mali destek programına yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan 93 projenin 24ü bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması mali destek programı, 32sinin ekonomik kalkınma mali destek programı, 24nün sosyal kalkınma mali destek programı ve 13ünün de turizm altyapısı mali destek programı olarak belirlendi.
     Destek programları kapsamında yapılan proje başvurularının dört aşamadan oluşan sıkı bir değerlendirme sürecinden geçtiğini aktaran Özkan, projeler teslim alındıktan sonra değerlendirme sürecine müdahale etmediklerini belirterek, değerlendirme sürecinin ilk aşamasına alınan projelerin öncelikle usul ve eksik evrak yönünden incelendiğine dikkati çekti.
     Özkan, eksik evraklı projelere evraklarının tamamlatıldığını ve bu aşamadan sonra şekil yönünden uygun olmayan projeler reddedilerek başvuru sahiplerine mektup gönderildiğini ifade ederek, projelerin ikinci aşamada bağımsız değerlendiriciler tarafından teknik ve mali yönüyle değerlendirilme alındığını, 100 tam puan üzerinden 65 alan projelerin başarılı bulunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İpekyolu Kalkınma Ajansı 2013 Mali Destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER