Irakta bir Türk antrenör

Irakta bir Türk antrenör -Irak Tekerlekli Basketbol Milli Takımında görev yapan Harman Yazıcıoğlu, ekip arkadaşlarıyla İzmirde kamp yapıyor -Antrenör Harman Yazıcıoğlu: Amacım Irakta tekerlekli sandalye basketbolunu bir


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Irak Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı Antrenörü Harman Yazıcıoğlu, amacının ülkede tekerlekli sandalye basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak olduğunu bildirdi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesporla ikili kamp yapmak için İzmirde bulunan Irak Tekerlekli Sandalye Basketbolu Milli Takımı, çalışmalarını tamamladıktan sonra cumartesi günü İstanbula gidecek.
     Türkiyede İzmir Büyükşehir Belediyesporun başında bir çok başarıya imza attıktan sonra Irak Milli Takımının başına geçen Harman Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irakta tekerlekli sandalye basketbolunun seviye olarak düşük olduğunu belirterek, Amacım Irakta tekerlekli sandalye basketbolunu bir üst seviyeye çıkarmak dedi. Bu nedenle çalışmalarını ülke dışında yaptıklarını kaydeden Yazıcıoğlu, bunun takımın gelişimine çok katkısı olduğunu dile getirdi.
     Yazıcıoğlu, Irakta yaşanan olayların ardından engelli nüfusun arttığını ifade ederek, Onlar da dışarıya fazla çıkmıyor. Bu kişileri topluma tekrar kazandırmak için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Onları spora çekmeye çalışıp, savaşın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Oyuncular-
    
     Irak Milli Takımı oyuncularından Khadim Juda da tekerlekli sandalye basketbolunun Irakta 20 senedir varolduğunu belirterek, İzmirdeki kampımız çok verimli geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız karşılaşmalar bize katkı sağlıyor dedi.
     Iraktaki mevcut durumun kendilerini çok etkilemediğini kaydeden Khadim Juda, Bizim işimiz ayrı, o iş ayrı diye konuştu.
     Ayad Qasim de İzmir kampının çok verimli olduğunu, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
     Türkiyede tekerlekli sandalye basketbolunun iyi olduğunu dile getiren Raad Jassim de Buradaki ilgiden çok memnunuz. Kendi basketbolumuzu geliştirmek için verimli bir kamp süreci yaşıyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Irakta bir Türk antrenör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER