Irak sınırında 23 Nisan coşkusu

Irak sınırında 23 Nisan coşkusu -Sürekli çatışmalarla gündeme gelen Irak sınırındaki Tekeli köyü, bu defa barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği kutlamalara sahne oldu


HAKKARİ (A.A) - Daha önce çatışmalarla gündeme gelen Şemdinli ilçesi Irak sınırında bulunan Tekeli köyünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasıyla barış ve kardeşlik mesajları verildi.
     Şemdinliye bağlı Irak sınırındaki Tekeli köyünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Tekeli Köyü İlköğretim Okuluna asılan dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri altında coşkuyla kutlandı.
     Köy sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla başladı.
     Çözüm süreciyle birlikte oluşan olumlu havanın yansıdığı sınır bölgesindeki kutlamada, sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış mesajları verildi.
     Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalardan sonra, rengarenk kıyafetler giyen öğrenciler, Roman havası, zeybek ve farklı bölgelerden seçilen skeç gösterileri sahneledi.
     Kutlamaların ilk kez yapıldığı belirtilirken, gösteriler ve etkinlikler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
     Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi sonrası kutlamaya katılan protokol, öğrenci, öğretmen ve köy sakinleri, birlikte Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.
     Kutlamaya, İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem, Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Irak sınırında 23 Nisan coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER