Iraklı iş adamları Mersin turunda

Iraklı iş adamları Mersin turunda -TISİADın davetlisi olarak Mersine gelen Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi üyeleri, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TISİAD) davetlisi olarak Mersine gelen Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi üyeleri, kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.
     Heyet ilk olarak Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlunu makamında ziyaret etti. Güzeloğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Mersinin, Türkiyenin dış ticaret ve ihracatında çok önemli bir şehir olduğunu anlattı.
     Türkiyenin, Irakın siyasi istikrarına ve ekonomik gelişimine çok büyük destek verdiğini belirten Güzeloğlu, şunları söyledi:
     TISİAD ile Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesinin imzaladığı işbirliği anlaşması, ilişkilerin gelişmesine destek sağlayacaktır. TISİAD yaptığı bu atılımlarla Irak ile köprüler inşa etmektedir. Bu köprüler güçlendirilmelidir. Bu anlamda Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi ile imzalanan, iş birliği protokolünü ben de destekliyorum. Mersin ile Erbilin kardeş şehir olmasına yönelik talepler var. Biz zaten kardeşiz, iş bir tek imzalara kalmış. Dostu olan insan güçlüdür. Biz Türk milleti olarak, Ortadoğuda tüm ülkelerin istikrara kavuşup, huzur ve güvenle geleceğe doğru yol almasını istiyoruz.
     Irak İşadamları Birliği Erbil Şube Başkanı Shwan A. Jawhr ise, heyettekilerin çoğunluğunun Mersine ilk defa geldiğini ve kentten çok etkilendiğini kaydetti.
     Jawhr, Mersini örnek bir şehir olarak gördüklerini ve bunun da yöneticilerin kentteki birlikteliğinden kaynaklandığını ifade etti.
     Mersinde gördükleri ilgi ve alakadan da çok etkilendiklerini dile getiren Jawhr, Sizleri Irakta görmek isteriz. Her türlü talep ve ihtiyacınız için bizlerle irtibata geçebilirsiniz, kalbimiz ve kapımız size açık. Özellikle yeniden yapılanma döneminde sizlere, dostlarımıza, komşularımıza, kardeşlerimize ihtiyacımız var. Bu kapsamda 2014te Arap ülkeleri arasındaki turizm şehri olarak öne çıkacak olan Erbilde Türk ürünlerinin tanıtılacağı bir fuar organizasyonu düzenlemek ve Erbil ile Mersini kardeş şehir olarak görmek istiyoruz diye konuştu.
     Jawhr, TISİAD ile imzalanan protokolün devamı için çalışacaklarını ve bu kapsamda Irakta Mersini anlatarak, TISİAD üyesi iş adamlarıyla işbirliği yapılması için çağrı yapacaklarını da sözlerine ekledi.
     TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise, Irak heyetinin iki günlük programının dolu dolu geçtiğini ve heyete gösterilen ilgi ve alakanın ne kadar doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu bildirdi.
     Konuk heyet, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcanı ziyaret etti. Mersin ile Erbilin kardeş şehir olması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Özcan, konuyla ilgili resmi yazışmaların en kısa sürede başlatılması için harekete geçileceğini söyledi.
     Iraklı iş adamları, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Serbest Bölgesini de ziyaret etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Iraklı iş adamları Mersin turunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER