Iraklı kazazede sağlığına Antalyada kavuştu

Iraklı kazazede sağlığına Antalyada kavuştu -Irakta geçirdiği trafik kazası sonucu vücudunda kırıklar oluşan Iraklı mühendis Antalyada tedavi edildi -Iraklı mühendis Abdülimam: -Sağlığımı Türk doktorlara borçluyum -Anadolu


ANTALYA (A.A) - Hüseyin Kanber - Irakta geçirdiği trafik kazası sonucu vücudunda kırıklar oluşan, ülkesinde yapılan yanlış tedavi nedeniyle kırıkları düzelmeyen Iraklı mühendis, Antalyada tedavi edildi.
     Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisinde Opr. Dr. Volkan Balcı ve Opr. Dr. Burak Germen tarafından tedavi edilen Iraklı inşaat mühendisi Asad Abdülrezzag Abdülimam, yoğun bir tedavi sonunda sağlığına kavuştu.
     Doktorlara teşekkür eden Abdülimam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyaya geldiğinde çok kötü durumda olduğunu belirterek, Vücudumdaki kırıklar nedeniyle kıpırdayamıyordum. Ülkemde yapılan yanlış tedavi beni neredeyse sakat bırakacaktı. Sigorta şirketim yurt dışında tedavi edilmemi teklif edince Türkiyeyi tercih ettim. Sağlığımı Türk doktorlara borçluyum. Şimdi çok iyi durumdayım dedi.
     Iraklı hastaameliyat eden doktorlardan Volkan Balcı ise 9 ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağında, diz kapağında ve sağ kolunda kırıklar oluşan Abdülimamın ülkesinde çeşitli ameliyatlar geçirdiğini söyledi.
     Ameliyatların başarısız olması nedeniyle hastanın birkaç kez daha operasyon geçirdiğini ifade eden Balcı, Son ameliyatında sağ bacağındaki kırık bölgesinde yanlış kaynama, diz kapağında ve kolundaki kırıklarda ise kaynamama durumu söz konusuydu. Üç kırık için de yeni ameliyat gerekti diye konuştu.
     Yaptıkları tetkikler sonucundan hastayı yeniden ameliyat ederek mevcut platinleri çıkardıklarını ve yenilerini taktıklarını anlatan Balcı, Operasyonları oldukça başarılı geçti. Problemsiz bir şekilde 5-6 ay içinde eski sağlığına kavuşacak diye konuştu.
     Balcı, hastanın kapsamlı bir hastaneye gitmemesi halinde kalıcı sakatlıklara maruz kalabileceğine dikkati çekerek, Türkiyeye gelmeseydi bu haliyle yürüyemezdi, kolunu kullanamazdı. Biraz daha geç gelseydi bile yapacağımız ameliyatlar ancak kısmen başarılı olurdu diye konuştu.
     Anadolu Hastaneleri Genel Koordinatörü İrfan Erdoğan da son günlerde Antalyanın sağlık turizmi faaliyetleri kapsamında farklı ülkelerden gelen hastalara hizmet verdiğini söyledi.
     Yapılan tanıtımların yabancı hastaların Türkiyeyi tercih etmesinde etkili olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi:
     Antalya bu konuda çok iyi durumda. Gerek devlet hastaneleri, gerekse özel hastaneleriyle dünya kriterlerinin üzerinde sağlık hizmetleri veriliyor. Antalya tam bir sağlık turizmi destinasyonu. Hem turizm faaliyetleri hem de sağlık sorunlarını gidermek için gelen tatilcileri ağırlıyoruz.
     Iraklı hastamız da ülkesinde gördüğü tedavilerden sonuç alamayınca sigorta şirketi aracılığıyla Türkiyeyi tercih etti. Hastamız iyi bir tedavi ve bakım süreci sonunda birkaç gün sonra taburcu edilecek.
    
     -Estetik ameliyatlarının yerini ciddi ameliyatlar aldı-
    
     Sağlık turizmi kapsamında özellikle Avrupalı hastaların Antalyayı tercih ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, son dönemdeki tanıtım faaliyetleriyle Avrupa dışındaki ülkelerden hastaların Türkiyeye tedavi olmaya geldiklerini belirtti.
     Erdoğan, şöyle devam etti:
     Daha önce sağlık turizmi kapsamında gelenler saç ekimi, diş tedavisi, protez gibi estetik ve genel amaçlı hastalarımızdı. İlk kez ağır bir kaza sonucu yaralanan ve yanlış tedavi uygulanan hasta Türkiyede tedavi olmayı seçerek Antalyaya geldi. Bundan sonra buna benzer vakaların tedavisi için ülkemizin daha çok tercih edilmesini bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Iraklı kazazede sağlığına Antalyada kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER