İranda tutuklu bulunan Türk tır şoförü

İranda tutuklu bulunan Türk tır şoförü -Aracında uyuşturucu madde taşıdığı iddiasıyla İranda tutuklanan Türk tır şoförünün eşi, kocasının Türkiyeye getirilmesini istedi


HATAY (A.A) - Hataydan yaklaşık 1,5 yıl önce Afganistana halı götürdükten sonra İran sınırında aracında uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Türk tır şoförü Faruk Günerin (45) eşi, kocasının Türkiyeye getirilmesini istedi.
     Hatayın merkez Antakya ilçesinde yaşayan Hüda Güner (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin 1,5 yıl önce kendi tırıyla Gaziantepten aldığı halıları Afganistana götürdüğünü ve dönüşü sırasında İran sınırında güvenlik güçlerinin aracında yaptığı arama sonrası uyuşturucu madde taşıdığı iddiasıyla tutuklandığını söyledi.
     Eşinin yıllardır şoförlük yaparak geçimlerini sağladığını, uyuşturucu madde taşıdığı iddialarının doğru olamayacağını savunan Güner, şöyle konuştu:
     Eşimin hayatından endişe ediyorum. En son 3 ay önce telefonla görüşme yaptım. Eşim ekmek parası kazanmak için Afganistana gitti. En büyüğü 18 yaşında olan 9 çocuğum var. Hiçbir gelirimiz yok. Onlara bakamaz duruma geldim. Çoğu zaman aç yatıyoruz. Yetkililerden bana yardımcı olmalarını ve eşimin Türkiyeye getirmelerini istiyorum. Eşimin eğer bir suçu varsa da cezasını Türkiyede çeksin.
    
     Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İranda tutuklu bulunan Türk tır şoförü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER