İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest:

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest: Bazı bölge dışındaki ülkeler Türkiye ile İran arasındaki dostluktan memnun olmayabilirler. İsrail ve İsraili seven ve destekleyen ülkeler bu bölgede istikrarsızlığı istiyorlar


TRABZON (A.A) - İran İslam Cumhuriyeti Dişileri Bakanlığı Genel Diplomasi Medya Merkezi Başkanı ve Dış işleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mehmanperest, Bazı bölge dışındaki ülkeler Türkiye ile İran arasındaki dostluktan memnun olmayabilirler. İsrail ve İsraili seven ve destekleyen ülkeler bu bölgede istikrarsızlığı istiyorlar dedi.
     Mehmanperest, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki ülkeler arasındaki işbirliğinin daha sağlam, daha emniyetli, ileri giden bir zemine oturması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Bölgedeki birtakım ülkelerde buhranlar var. Burada Türkiye ve İran gibi güçlü ülkelerin birlikte işbirliği ile bu sorunların çözülmesine yardımcı olması gerekiyor. Birbirleri ile işbirliği içinde en iyi çözümü bu buhranlara üretmeleri lazım. Medyanın gerçekleri yansıtmasında çok önemli rolü vardır. İran ve Türk medyasının birbiriyle daha fazla irtibatta olması gerekir. Bu işbirliğiyle haberleri direkt olarak kendimiz, birbirimiz ile paylaşalım. Bazı bölge dışındaki ülkeler Türkiye ile İran arasındaki dostluktan memnun olmayabilirler. İsrail ve İsraili seven ve destekleyen ülkeler bu bölgede istikrarsızlığı istiyorlar. Kendi amaçlarına varmak için ülkeler arasında sorunlar yaratmaya çalışıyorlar. Bu koşullarla biz kendi aramızdaki konuşmaları ve istişareleri arttırmamız gerekiyor.
     Mehmanperest, bölgede bir takım ülkelerin içsel sıkıntıları olduğunu da vurgulayarak, Birisi Suriye. Bahreyn ve Yemenin de sıkıntıları vardır. Öyle bir koşul hazırlamalıyız ki milletler seçimle kendi geleceklerini seçsinler. Ülke dışındaki insanların bu konuda gelip de karışmasını önlemeliyiz diye konuştu.
     Hep milletlerin yanında olduklarını, Suriye halkını da hep desteklediklerini belirten Mehmanperest, şöyle devam etti:
     Bunun için düşünüyoruz ki çatışmalar Suriyede sona ermeli. Çatışmalar uzuyorsa bu günahsız halk bunun zararını görüyor. Çatışmaların durması ile ülkeler arası milli konuşmalar gerekiyor. Daha sağlam bir seçim olması için uluslararası gözlem altında seçim yapılması gerekiyor. Milletin seçimine herkesin saygı duyması lazım.
     İranın teröre hep karşı olduğunu kaydeden Mehmanperest, Terörizme karşı birbirimizi desteklememiz lazım. İran ve Türkiye birbirine komşu ve kardeş ülkelerdir. Biz hep komşuyduk ve komşu kalacağız. Bu iki ülke her zaman birbirinin yanında olmalı. Bu olaylar hep geçicidir. Söylentilerin ilişkilerimizi bozmasına izin vermeyeceğiz diye konuştu.
     Mehmanperest, İran ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin de sürekli arttığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mehmanperest: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER