İran heyeti, Erzurumda incelemelerini tamamladı

İran heyeti, Erzurumda incelemelerini tamamladı -Doğu Azerbaycan Valisi Beygi: Arzumuz ilişkilerimizin ekonomik alanın dışında turistik, akademik ve kültürel alanlarda daha da gelişmesi ve sıkı bir işbirliğine dayanmasıdır


ERZURUM (A.A) - İranın Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi, Arzumuz ilişkilerimizin ekonomik alanın dışında turistik, akademik ve kültürel alanlarda daha da gelişmesi ve sıkı bir işbirliğine dayanmasıdır dedi.
     Erzurumda temaslarını sürdüren Beygi, Vali Yardımcısı Farruh Mescedi, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Kentsel İşler Genel Müdürü Murteza Movehednia, Doğu Azerbaycan Kültür ve Turizm Genel Müdürü Turab Muhammedi ile beraberindekiler, spor salonları, tarihi mekanlar ve çeşitli tesislerde incelemelerde bulundu.
     Beygi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte yaptıkları ziyaret ve incelemelerde daha önceki programlarda konuşulan konuları ele aldıklarını söyledi.
     Erzurumun, Doğu Anadolu Bölgesinde merkezi yer olarak kabul edildiğini anlatan Beygi, Aynı şekilde İran İslam Cumhuriyetinde Doğu Azerbaycan Valiliği ülkenin kuzeybatısında yer aldığından o ülkenin merkezi bir ili olarak kabul edilmektedir. Her iki il arasındaki ilişkiler bilindiği gibi çok köklü geleneğe sahiptir. Bunun örneği de Erzurumda bulunan Tebriz Kapısıdır diye konuştu.
     Beygi, şunları kaydetti:
     İki ülke tüm alanlarda güç birliği yaparak, birbirlerine bölgesel ve uluslararası alanlarda yardımcı olması gerekiyor. Yine bildiğini gibi Erzurum, İran için Batıya açılan bir kapı, Tebriz ise Türkiye için Doğuya açılan bir kapıdır. İnancımıza göre de elimizde bulunan imkanları değerlendirmemiz gerekiyor. Arzumuz ilişkilerimizin ekonomik alanın dışında turistik, akademik ve kültürel alanlarda daha da gelişmesi ve sıkı bir işbirliğine dayanmasıdır.
    
     -İşbirliği protokolü-
    
     Beygi ve beraberindekiler, daha sonra Müceldili Konağında verilen yemek programına katıldı. Doğu Azerbaycan Kültür ve Turizm Genel Müdürü Turab Muhammedi ile Erzurum Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, karşılıklı projelerin hayata geçirilmesini öngören protokolü imzaladı.
     Öztürk, burada yaptığı konuşmada, ortak faaliyetler ve tanıtım projelerini yürütmek için protokol imzaladıklarını belirterek, Erzurumu Doğu Azerbaycanda tanıtacaklarını söyledi.
     Doğu Azerbaycanı da Erzurumda tanıtacaklarını vurgulayan Öztürk, Protokol kapsamında iki kenti ortak tanıtacağız. Bununla ilgili gezi rehberi hazırlayacağız. Bu rehber hem Türkçe hem de Farsça olmak üzere iki dilde hazırlanacak. Karşılıklı fuarlara katılacağız. Tanıtım günlerimiz olacak, ticari ilişkilerimizi de geliştirmeye çalışacağız dedi.
     Bu arada kentte gezi ve incelemelerini tamamlayan İran heyeti, Erzurumdan ayrılacak.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İran heyeti, Erzurumda incelemelerini tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER