İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava

İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava -İzmirde İrlandalı iki kadının öldürülmesiyle ilgili baba ile oğlunun yargılanmasına devam edildi -Sanık R.Ç: -Ağır hakaretler altında bu suçu işledim. Hatta fiziki saldırıya uğra


İZMİR (A.A) - İzmirde İrlandalı iki kadının öldürülmesiyle ilgili yargılanan R.Ç, ağır hakaretler altında suçu işlediğini savunarak, "Ölenler Avrupalı olduğu için bir insanın başını yakmanın anlamı yok" dedi.
     İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar R.Ç. ve babası E.Ç ile tarafların avukatları katıldı. İrlandanın İzmir Fahri Konsolosu Bülent Akgerman da duruşmayı izledi.
     Sanık avukatları, R.Çnin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesini, ayrıca gizli tanıklık yapan kişinin olay yerinde olup olmadığının baz istasyonu verilerinden fotoğraflı olarak tespitini istedi.
     Sanık R.Ç. ise, ağır psikolojinin içerisinde, cehaletle suçu işlediğini, olayın babasıyla ilgisi olmadığını ve vicdanının rahatsız olduğunu belirtti.
     Suçu ağır hakaretler altında işlediğini, fiziki saldırıya dahi uğradığını hatırladığını savunan R.Ç, "Avrupada Türklere karşı işlenen cinayetlerde basın içeri alınmıyor, yakınları davaya katılamıyor. Ölenler Avrupalı olduğu için bir insanın başını yakmanın anlamı yok. Biran önce ceza almayı, dava dosyasının kapatılmasını istiyorum. Adalete güveniyorum. Ağır tahriklerin göz önünde bulundurulmasını talep ediyorum" diye konuştu.
     Baba E.Ç ise olayla bir ilgisinin bulunmadığını savunarak tahliyesini ve beraatını talep etti.
     Mahkeme heyeti, gizli tanığın telefonunun olay saatinde hangi baz istasyonundan sinyal aldığının fotoğraflı tespitine, gizli tanığın olay sırasında yanında olduğunu bildirdiği arkadaşlarının da ifadelerine başvurulması için yetkili makamlara müzekkere yazılmasına, R.Çnin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Kuşadasında tatil yapan 15 yaşındaki İrlandalı S.G, 18 Ağustos 2011de annesi Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmoreden (50) haber alamayınca polise başvurmuş, olayla ilgili başlatılan soruşturmada nüfus cüzdanında 17 yaşında görünen R.Ç, İrlandalı iki kadını öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
     İzmir 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında mahkeme, bir gizli tanığın verdiği ifade doğrultusunda, baba E.Çnin de olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar vermişti.
     Yaşının 18den büyük olduğunun belirlenen R.Ç., babasıyla birlikte 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlanmıştı.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İrlandalı kadınların öldürülmesine ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER