İş adamı Saran, ölen arkadaşı için

İş adamı Saran, ölen arkadaşı için spor salonu yaptırdı -Saranın 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiği arkadaşı anısına Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesinde yaptırdığı salon, hizmete açıldı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - İş adamı Sadettin Saran, ölen arkadaşı için spor salonu yaptırdı.
     Saranın Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesinde yaptırdığı ve 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiği arkadaşı Ertuğ Kurtoğlunun adı verilen salon, hizmete açıldı.
     Saran, açılış töreninde yaptığı konuşmada, her zaman memlekete katkı sağlamak ve fark yaratmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Ülkede yetişen genç neslin, memleketin en büyük varlığı olduğunu vurgulayan Saran, "Bu düşünceyle en fazla yatırımı çocuklarımıza yapıyoruz. Bugün burada ülke genelinde yaptırdığım onuncu spor salonunu açıyoruz. İnşallah bundan sonra da nicelerini açarız. Bugün 7 bin öğrenci, yaptırdığımız spor salonlarını kullanıyor. Küçük de olsa gençlerimizin hayatında fark yaratmak istiyoruz" dedi.
     Saran, merhum arkadaşı Ertuğ Kurtoğlunun adını doğum yeri Kahramanmaraşta yaşatmak istediğini, arkadaşını iyi bir evlat, iyi bir arkadaş olarak anmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     -Vali Kocatepe-
    
     Vali Şükrü Kocatepe de Kahramanmaraşın ata sporu güreşte Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçiler yetiştirdiğini anımsattı.
     Kahramanmaraşın, sporda aldığı başarılarla kendisini hissettirdiğini dile getiren Kocatepe, "Bu spor tesisi bize hiç ummadığımız bir zamanda müjdelendi. Salonumuz, çok değerli ve ülkemizin gurur kaynağı, gerçek sporsever, vatansever iş adamımız Sadettin Saran tarafından yapıldı. Bu tesis bize çok büyük imkan sağladı. Spor alanında gençlerimizin ihtiyaçlarını karşıladı" diye konuştu.
     Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise spor tesisini Kahramanmaraşa kazandıran Sarana teşekkür ederek, "İnşallah yavrularımız kışın çamurda ve soğukta spor yapmak yerine bu güzel tesislerde spor yaparlar" dedi.
     Konuşmaların ardından salonun açılışı gerçekleştirildi.
     Öte yandan, Fenerbahçe formasını giyen öğrenciler tarafından karşılanan Saran, gazetecilerin, "Fenerbahçe başkanlığı" konusundaki soruları üzerine, "Kısmet. Bugün konumuz çocuklar. Onları mutlu etmek için geldik. Başka bir şey düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç / İsmail Hakkı Demir / Ömer Fansa
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İş adamı Saran, ölen arkadaşı için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER