İş adamından eğitime destek

İş adamından eğitime destek -Çaycuma ilçesinde hayırsever iş adamı Bülent Kantarcı tarafından yaptırılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Çaycuma ilçesinde hayırsever iş adamı Bülent Kantarcı tarafından yaptırılacak 16 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamlığında düzenlenen imza töreninde, yeni bir okul protokolü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Fiziki yetersizlikten dolayı yıkılan Atatürk İlkokulunun yerine 16 derslikli ilköğretim okulunun hayırsever iş adamı Kantarcı tarafından yaptırılacağına belirten Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Yeni yapılacak okulun ismi Atatürk olarak kalacak. Okul binası durdukça ve öğrenciler okudukça bu tür hayırlar devam edecek. İnancımızda sadaka-i cariye dediğimiz bir olay vardır. İş adamı Kantarcı da bu anlamda babası merhum Nihat Beyin anısına bu okulu yaptıracak. Fakat okulun adı değişmeyecek. Babasının ismi başka bir okulda yaşayacak. İnşallah bu hayırlar bize ve tüm vatandaşlarımıza vesile olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
     İş adamı Kantarcı da çocukların geleceğine katkı sağlayacak projenin içinde yer almanın gururunu yaşadığını belirtti.
     Yeni yapılacak okulun 6 bin 400 metre kare alan üzerine 16 derslik olarak inşa edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Tıraş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İş adamından eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER