İshak Paşa Sarayındaki restorasyon çalışmaları

İshak Paşa Sarayındaki restorasyon çalışmaları -Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Bulut: Restorasyon işimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Yapılan tüm uygulamalar için fotoğraflama çalışması yapılıyor


AĞRI (A.A) - Doğubayazıt ilçesinde yapımı 99 yılda tamamlanan tarihi İshak Paşa Sarayında restorasyon çalışmaları devam ediyor.
     Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi İshak Paşa Sarayında başlatılan restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının 2010 yılından itibaren devam ettiğini belirtti. Çalışmaların program dahilinde yapıldığını anlatan Bulut, tarihi yapının restorasyonunu 2013 yılına kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. Bulut, şunları kaydetti:
     Kontrollük hizmetleri genel müdürlüğümüz Ankara, İstanbul ve Van Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü elamanlarınca yürütülmektedir. 2013 yılında İshak Paşa Sarayı restorasyonu ve çevre düzenlenmesi işi bitirilecektir. Restorasyon işimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Yapılan tüm uygulamalar için fotoğraflama çalışması yapılıyor. Yapının öncesi, restorasyon aşaması ve sonrası şeklindedir. İshak Paşa Sarayı, Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay beyin bizzat takip ettiği ve önemsediği bir projedir. Dolaysıyla iş ve işlemlerimizde azami hassasiyet gösteriliyor.
     Bulut, Eylül ayı itibarıyla İshak Paşa Sarayını 124 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Gelecek kuşaklara aktaracağımız tarihsel mirasın restorasyonunda görev almak tüm çalışanlarımız ve görev alanlar için onur vericidir. Azami gayretlerimizle mimari şaheser İshak Paşa Sarayını korumak ve eksiklerini gidermeye gayret edeceğiz diye konuştu.
     Doğubayazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa tarafından 1685 yılında ilçeye 5 kilometre uzaklıktaki sarp kayalıklar üzerine inşa edilen ve 1784 yılında oğlu İshak Paşa döneminde yapımı tamamlanan İshak Paşa Sarayı, kartal yuvası görünümü, mimari ve tarihsel özelliğiyle dikkati çekiyor.
    
     Muhabir: Metin Karip
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İshak Paşa Sarayındaki restorasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER