Kurban Bayramı manzaraları

Kurban Bayramı manzaraları -Silifke ilçesinde 80 yaşındaki Rukiye Teyze, kurbanlığını kendisi yüzüyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinde Rukiye Şahin (80) ilerlemiş yaşına rağmen kurbanlığını kendi yüzüyor.
     Türkiye genelinde olduğu gibi Silifke ilçesinde de bayramın ikinci günü vatandaşlar kurbanlığını kesip mangalını yakmaya devam ediyor. Atayurt beldesinde ise 3 oğlu ve 2 kızını evlendiren, eşini 15 yıl önce kaybeden ve tek başına yaşayan Rukiye Şahin isimli kadın ise 80 yaşında olmasına rağmen kasaplara taş çıkartırcasına kurbanlığını yüzüyor. Çevredeki kızlar ise, Şahinin kurbanlık yüzmesini dikkatle izliyor.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yaşında kurbanlık yüzmeye başladığını ve hala kendi kurbanlığını kendisinin yüzdüğünü söyledi.
     Gençken kurban yüzenleri ilgiyle izlediğini, sonra kendisinin de bu işi yapabileceğine kanaat getirince bıçağı alıp kurbanlık yüzmeye başladığını ifade eden Şahin, kurbanlık yüzmenin çok zor olduğunu, ancak bu işi ilerlemiş yaşına rağmen keyifle yaptığını kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kurban Bayramı manzaraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER