İşitme engelliler için işaret diliyle hutbe

İşitme engelliler için işaret diliyle hutbe -Ordu Ahmet Cemal Mağden Camisinde okunan cuma hutbesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir müezzin tarafından işaret diliyle aktarıldı


ORDU (A.A) - Ordu Ahmet Cemal Mağden Camisinde okunan cuma hutbesi, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir müezzin tarafından işitme engelli vatandaşlar için işaret diliyle aktarıldı.
     Ordu Müftülüğünce yaklaşık bir ay önce açılan "işaret dili eğitimi" kursuna katılan Bucak Camisi müezzini İdris Arnak, cuma namazında imam tarafından okunan hutbeyi işitme engelli vatandaşlara işaret diliyle aktardı.
     Namaz sonrası gazetecilere açıklama yapan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, işitme engelli vatandaşlara yönelik "işaret diliyle hutbe aktarılması" uygulamasını iki ay içinde bütün camilerde başlatacaklarını söyledi.
     İşaret dili eğitimi kursunun devam ettiğini kaydeden Kolukısaoğlu, şöyle konuştu:
     "Ahmet Cemal Mağden Camisinde ilk defa cuma hutbesi işaret diliyle işitme engelli vatandaşlarımıza aktarıldı. Bu, Orduda yaşayan engelli vatandaşlarımız için bir ilk oldu. Müezzin arkadaşımız güzel bir şekilde hutbeyi sundu. Kutlu Doğum Haftasında startı verdik ama uygulama artık işaret dili eğitimi kursumuz tamamlandıktan sonra sürekli devam edecek. Çünkü bizim artık cuma hutbelerini işaret diliyle aktaracak din görevlilerimiz oluştu. Gönüllü olarak bu işi yapan din görevlilerimizden Allah razı olsun."
     Cuma hutbesini işaret diliyle aktaran Arnak ise elinden geldiği kadarıyla hutbeyi işaret diliyle işitme engelli vatandaşlara anlatmaya çalıştığını belirterek, "Onlara biraz olsun yardımcı olabildiysem ne mutlu bana" dedi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İşitme engelliler için işaret diliyle hutbe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER