İşitme engellilere özel hutbe uygulaması

İşitme engellilere özel hutbe uygulaması -Nazillide işitme engelliler için başlatılan proje kapsamında imamın okuduğu hutbe, projeksiyon cihazıyla perdeye yansıtılıyor -Nazilli Müftüsü Sula: -Uygulamayı ilçe genelinde, belde


AYDIN (A.A) - Nazilli ilçesinde işitme engelliler için başlatılan proje kapsamında imamın okuduğu hutbe, projeksiyon cihazıyla perdeye yansıtılıyor.
     İlçede ilk kez Hacı Güzel Camisinde uygulamaya başlanan proje kapsımında imam, sinevizyon gösterimi eşliğinde hutbe verdi.
     İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin toplumun ibadet edebileceği, sosyal dayanışmanın sağlanacağı, dini bilgilerin öğrenilebileceği eğitim ve kültür yuvaları haline dönüşmesi için gayret ettiklerini söyledi.
     Sula, din hizmetlerini daha verimli yürütülebilmeleri için imam hatiplerle yaptıkları toplantılarda fikir alışverişlerinde bulunduklarını, toplantılarda işitme engelliler için sinevizyonlu hutbe uygulamasının gündeme geldiğini ifade ederek, İşitme engelli vatandaşlarımızdan gelen talep ve Hacı Güzel Camisi din görevlimiz Adem Akdağın girişimiyle engelliler için sinevizyon gösterisi ile hutbe verilmesini başlattık. Bunu ilçe genelinde, belde ve köylerimizdeki camilerimize de yaygınlaştıracağız şeklinde konuştu.
     Akdağ ise her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasının cami ve engelliler olarak belirlediğini hatırlatarak, camilerin engellilerin rahatlıkla ulaşabilecekleri, ibaretlerini yapabilecekleri yerler haline gelmesini amaçladıklarını vurguladı.
     Yaptıkları uygulamayla engellilere yönelik toplumsal farkındalık oluşturulmasını hedeflediklerine dikkati çeken Akdağ, uygulamanın yaygınlaşmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İşitme engellilere özel hutbe uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER