İŞKURdan yüksekokul öğrencilerine seminer

İŞKURdan yüksekokul öğrencilerine seminer


ANTALYA (A.A) - İŞKUR İl Müdürlüğünce Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Finike Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencilerine yönelik "İş Arama Becerileri ve Öz geçmiş Hazırlama Teknikleri" semineri düzenlendi.
     Finike Meslek Yüksekokulunda düzenlenen seminerde öğrencilere, öz geçmiş hazırlama, işverenle görüşme ve iş arama teknikleri konularında bilgi verildi. İŞKUR İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanı Burcu Köse tarafından verilen seminere öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlileri de katıldı.
     Burcu Köse, iyi hazırlanmış bir öz geçmişin kişiyi işverene tanıtan ve hakkında bilgiler veren bir belge olduğunu söyledi. Öz geçmiş hazırlanırken içeriğin sade ve anlaşılır olması gerektiğine işaret eden Köse, "Yazım kurallarının önemi, öz geçmişe ek olarak ön yazı yazılması çok önemlidir. İşverenle görüşmeye giderken önceden iş ve iş yeri hakkında bilgi edinilmesi, araştırma yapılması büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca yapılacak mülakatta verilecek cevaplar sizin işi alınıp alınmayacağınız konusunda işverene önemli ip uçları verir" dedi.
     Köse, sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İŞKURdan yüksekokul öğrencilerine seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER