İŞKUR İl Müdürü Kiraz: Toplum Yararına

İŞKUR İl Müdürü Kiraz: Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çekilen kura sonucu iş sahibi olmayı hak kazanan adaylar 1 Martta işe başladı


RİZE (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, Rizede Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında çekilen kura sonucu iş sahibi olmaya hak kazanan adayların, 1 Martta işe başladıklarını bildirdi.
     Kiraz, yaptığı yazılı açıklamada, TYÇP kapsamında Rizede 37 kurumda 9 ay çalıştırılmak üzere işe alınacak 2 bin kişi için 3 bin 983ü kadın toplam 8 bin 876 kişinin başvurduğunu belirtti.
     Özellikle kadınlardan iş gücüne katılım konusunda yoğun talep alındığını ifade eden Kiraz, şöyle devam etti:
     Bugünlerde bu kadronun temini bizim için bir can simidi olmuştur. İş gücüne katılım açısından ilk defa işsizlik kaydı yaptıran kişi sayısı örnek olarak merkezde 760, Güneysuda 60, Pazarda 180 ve Çayelinde ise 312 kişi şeklinde gerçekleşti. Toplamda bin 946 kişi hiç kaydı yokken İşkura kayıt yaptırmış oldu. 8 bin 876 kişinin içinde 651 kişi daha önce SGKlı, Bağ-Kurlu veya emekli, dul ve yetim maaşı alırken yeni bir iş bulmak için kayıt yaptırdı. Bu rakam içinde kura sonrası iş hakkı elde eden 145 kişi oldu. Bu kişilerden işsizliğini ispat edenler işe yerleştirildi. Kura çekiminde hak kazanan SGKlı veya Bağkurlu olan ve iş beğenmeme sonucu katılım sağlamayanlardan yüzde 15-20 civarında bir açık kadro oluştu. Bu açık kadroya daha önce İşkura gelip iş arayanlar ve listede bulunan müracaatçılar arasından yerleştirilme yapıldı. 1 Mart itibariyle 8 bin 876 kişi içinden seçilen 2 bin kişi iş başı yapmış ve 37 kurumda TYÇP programı başlamış durumdadır.
     Kuralarda torpil yapıldığı şeklinde Rizede bir takım çevrelerce asılsız konuşmalar yapıldığını belirten Kiraz, şunları kaydetti:
     İŞKUR İl Müdürü olarak 2 bin kişinin belirlenmesi yönünde yüzde 20lik bir hakkı olmasına rağmen bu hakkı kullanmadık. Bu konuşmaların dedikodu oluşması için yapıldığını düşünüyorum. Kuralar noter huzurunda çekilmiştir. Boşalan kadrolara yönelik bizzat İş Kurumunun kontrolü altında İş Kurumuna kayıtlı ve buraya müracaat edenler arasından en uygun olanlar seçilmiştir. 2 bin kişinin yüzde 20sinin belirlenme hakkı İş Kurumunun olmasına rağmen kimsenin hakkına girmemek için biz bu hakkımızı kullanmadık ve hepsinin kurada belirlenmesini istedik. Gönül isterdi ki müracaat eden bütün vatandaşlarımıza bu anlamda bir iş sağlayabilelim. 2 bin kişi değil de keşke daha fazla kişiye iş imkanı sağlayabilsek. Ama bunun da mümkünü yok. Dolayısıyla birisi kazanacak, birisi kaybedecek, bu mantığı kabul etmek zorundayız.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İŞKUR İl Müdürü Kiraz: Toplum Yararına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER